Antena 3 CNN Actualitate Un supravieţuitor din Colectiv, mesaj pentru Tătaru: "Domnule ministru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit"

Un supravieţuitor din Colectiv, mesaj pentru Tătaru: "Domnule ministru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit"

Unul din supravieţuitorii incendiului de la Colectiv, care a stat în comă săptămâni întregi, a cerut demisia ministrului Sănătăţii, pe care îl acuză că a minţit că a semnat un ordin de ministru pentru transferul în străinătate a victimelor arse.

Un supravieţuitor din Colectiv, mesaj pentru Tătaru: "Domnule ministru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit"
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2020   •   11:45

Ministrul Sănătăţii este acuzat de un supravieţuitor al tragediei din clubul Colectiv petrecut în  2015, că a minţit publicul când a declarat că la comemorarea victimelor, pe 30 noiembrie, a semnat un ordin de ministru pentru transferul în străinătate a victimelor arse. 

"Domnule ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit publicul pe data de 30 octombrie în acest an.

Aţi spus că s-a uşurat transferarea în străinătate a pacienţilor cu arsuri, că aţi semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supravieţuitori de la Colectiv l-a iniţiat şi negociat cu trei miniştri ai Sănătăţii, şi pe care l-aţi avut în transparenţă în feb-martie 2020.Nu l-aţi semnat”, l-a acuzat Mihai Grecea pe ministrul Sănătății.

Una dintre victimele arse în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, medicul de gardă de la ATI, a fost transferat în Belgia. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 din Otopeni, duminică dimineaţa în jurul orei 7:30 de pe Aeroportul Otopeni. Acesta va fi internat la Spitalul "Regina Astrid" din Belgia. 

"Transferarea pacienţilor cu arsuri e tot în pixul ministrului şi al secretarilor de stat. Şi tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-aţi fi făcut treaba, în seara asta (sâmbătă - n.r.) nu trebuia să plecaţi la Piatra Neamţ ca să rezolvaţi lucrurile”, a mai spus Grecea în postarea de pe Facebook.

Grecea: Sunteţi în poziţia în care trebuie să vă daţi demisia

“Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcţionare, implementat şi exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcţiona decât cu mecanisme şi proceduri, nu cu miniştri care stau cu fundul în maşină şi merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteţi în poziţia în care trebuie să vă daţi demisia. Nu este posibil să mai continuaţi să rămâneţi în fruntea sănătăţii.”, a mai scris Grecea pe Facebook.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI COVID şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru tragedie Club Colectiv
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close