Antena 3 CNN Actualitate Surorile lui Corneliu Coposu, despre Alexandru Vişinescu: În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ

Surorile lui Corneliu Coposu, despre Alexandru Vişinescu: În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ

Surorile lui Corneliu Coposu, despre Alexandru Vişinescu: În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ
31 Iul 2013   •   22:12
Surorile lui Corneliu Coposu, Rodica şi Flavia Coposu, au acceptat să vorbească în cadrul emisiunii Sinteza Zilei despre Alexandru Vişinescu, fostul şef al Penitenciarului din Râmnicu Sărat, în care a fost  închis şi torturat liderul politic.

Interviul vine în contextul în care, după 50 de ani de la desfiinţarea penitenciarului Râmnicu Sărat, fostul şef al instituţiei, Alexandru Vişinescu, este acuzat de omor deosebit de grav.

În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ. (...) M-am cutremurat de groază cand l-am văzut într-o emisiune televizată pe acest om spunând că şi-a făcut datoria”, a declarat Flavia Coposu.

Mă gândesc cu tristeţe că pe Pământul ăsta mai trăiesc astfel de oameni, sau vorba fratelui nostru, suboameni”, a mai spus sora lui Corneliu Coposu.

"Condamnarea comunismului a fost un bluf. (...) .Niciunde nu s-a arătat o condamnare reală a comunismului. Eu nu am văzut niciun comunist condamnat", a adăugat Flavia Coposu.

Alexandru Vişinescu are acum 88 de ani şi locuieşte în Bucureşti. A fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, în perioada în care lideri politici precum Corneliu Coposu au fost supuşi unor tratamente inumane şi torturi.

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close