Antena 3 CNN Actualitate Surpriza online a unor liceeni pentru profesoara de engleză. „Mi-au dat lacrimile. Gestul lor este răsplata perfectă”

Surpriza online a unor liceeni pentru profesoara de engleză. „Mi-au dat lacrimile. Gestul lor este răsplata perfectă”

Încă există în România dascăli care stârnesc admiraţia şi iubirea elevilor, chiar şi în condiţiile vitrege ale online-ului. Venera Roth-Gross, profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, a primit săptămâna trecută unul dintre cele mai frumoase cadouri din cei 22 de ani la catedră.

Surpriza online a unor liceeni pentru profesoara de engleză. „Mi-au dat lacrimile. Gestul lor este răsplata perfectă”
de Dana Musceleanu    |    09 Dec 2020   •   13:30

Vineri, la ora de engleză a clasei a X-a F, iniţial toţi elevii aveau camerele închise, iar propfesoara s-a gândit că o fi vorba de o formă de protest. După un moment de suspans, toate camerele web ale elevilor s-au pornit simultan, fiecare afişând un mesaj de apreciere şi mulţumire pentru profesoara lor. ”Am fost efectiv șocată, la modul frumos”, mărturisește Venera Roth-Gross.

”Când începe ora, nicio cameră deschisă. Nu era nimeni. Mi s-a pus un nod în gât și am zis că sunt toți supărați pe mine pentru că repetă testul. Am avut un moment de panică maximă și când au deschis camerele… mi-au dat lacrimile instant”, a mai povestit profesoara de engleză, potrivit Sparknews.ro.

O profesoară cu care se poate discuta deschis, orice

Elevii care au pus la cale surpriza online spun că au vrut să-și exprime ”o mică parte din respectul” pe care îl au față de profesoara cu care ”pot discuta deschis despre orice”. ”Pe lângă faptul că explică foarte bine materia, ne ajută și în probleme din viața noastră de zi cu zi”, spune Eli, elevă în clasa a X-a.

”Ne-a spus că e mai mult decât surprinsă și am crezut-o când am văzut că i-au dat lacrimile de fericire. Pentru mine, doamna profesoară de engleză este ca o a doua mamă. Apreciez la dânsa cel mai mult sinceritatea si pasiunea cu care ne predă. Un profesor care își iubește materia pe care o predă le insuflă și elevilor iubirea pentru școală, iar doamna profesoară de engleză face școala, pentru mine și colegii mei, un loc plăcut în care învățăm logic și cu drag”, precizează Eli.

"Elevii au și drepturi, nu numai obligații"

Venera Roth-Gross predă din 1998 și spune că, de atunci, s-au schimbat multe lucruri în sistemul de educație, iar unul dintre ele, pe care îl apreciază foarte mult, îl reprezintă chiar mișcarea elevilor.

”Oricât ne plângem noi și spunem că e rău – într-adevăr nu este bine, sunt multe lucruri în neregulă – dar s-au schimbat multe lucruri. De exemplu, s-a democratizat destul de mult procesul educațional și eu mă bucur. Elevii au și drepturi, nu numai obligații. Apreciez foarte mult activitatea consiliilor elevilor de la nivel local, județean și național. Copiii s-au responsabilizat, sunt o mare susținătoare a mișcării elevilor”, a mai explicat îndrăgita profesoară din Bistriţa.

 

×
Subiecte în articol: scoala online Bistriţa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close