Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan este de acord cu organizarea marșului "Bucharest Pride"

Nicuşor Dan este de acord cu organizarea marșului "Bucharest Pride"

Surse Antena 3 spun că primarul Capitalei, Nicuşor Dan s-a răzgândit şi este de acord până la urmă cu organizarea marşului Bucharest Pride. Evenimentul se va desfășura pe Calea Victoriei, în 14 august.

Nicuşor Dan este de acord cu organizarea marșului "Bucharest Pride"
Sursa foto: Asociatia Accept/Facebook
de Radu Tiliță    |    09 Aug 2021   •   15:03

Update: Marșul "Bucharest Pride" se va desfășura pe Calea Victoriei, în 14 august. Numărul maxim de participanți va fi de 500.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au cerut asociației ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2. Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță, dar și contextul pandemic, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august.

Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare. Inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia și-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul "Străzi deschise".

Ştirea iniţială:

Reprezentanţii Asociaţiei Accept se află la Primăria Capitalei pentru a discuta despre măsurile de siguranță în vederea organizării Marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei.

Ce variantă a propus Nicuşor Dan

"Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu numărul de participanți, pentru că săptămâna trecută aceștia cereau de la Primăria Capitalei, o aprobare pentru această manifestație, pentru un număr de 10.000 de persoane. Primăria Capitalei se apără și spune că nu este permis acest lucru, date fiind regulile din pandemie, reguli care spun foarte clar că aceste manifestații se pot desfășura doar cu 500 de persoane. Astăzi, Nicușor Dan se pare că a luat decizia de a le propune următoarea variantă. Să se desfășoare această activitate din Piața VIctoriei-Calea Victoriei-Piața Universității, așa cum își doreau, cu un număr maxim de 500 de persoane. Rămâne de văzut în urma acestor discuții, la ce concluzii vor ajunge, dacă au acceptat această variantă, sau dacă vor desfășura această manifestare, fără aprobarea Primăriei Capitalei", a transmis Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Asociaţia Accept, despre marşul LGBT: Celebrează iubirea și libertatea"

Astăzi, de la ora 14:00, ne vom duce din nou la Primăria Muncipiului București (PMB) pentru a discuta despre măsurile de siguranță în vederea organizării Marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei, un eveniment cu 15 ani de istorie, care celebrează iubirea și libertatea. Rămânem fermi pe poziții și nu vom accepta nicio altă rută alternativă nesigură pentru participanți sau care ne va readuce în conul de umbră din care ne-am zbătut să ieșim în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. Toate autoritățile trebuie să înțeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază.

Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 17, ne revedem pe Cale Victoriei", au transmis reprezentanţii Asociaţiei Accept.

Astăzi, de la ora 14:00, ne vom duce din nou la Primăria Muncipiului București (PMB) pentru a discuta despre măsurile de...

Posted by Asociatia Accept on Monday, 9 August 2021

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close