Antena 3 CNN Actualitate Surse: Cine va conduce Curtea de Conturi și ASF

Surse: Cine va conduce Curtea de Conturi și ASF

Lupta pentru șefia uneia dintre cele mai bănoase instituții din România naște un paradox: PSD și PNL vor susține același candidat pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară.

Surse: Cine va conduce Curtea de Conturi și ASF
Sursa foto: hepta
19 Iun 2020   •   10:50

În schimb, potrivit unor surse, Niculae Bădălău, propus de PSD, va primi cale liberă să preia Curtea de Conturi.

Este bătălie de proporții și pentru preșdinția Consiliului Legislativ, care avizează proiectele de legi unde tot PSD încearcă să-și impună candidatul.

Cea mai răvnită poziția scoasă la bătaie este cea de președinte ASF pentru că e remunerată cu aproape 15.000 de euro pe lună. Postul a rămas vacant în urmă cu mai puțin de un an, atunci când Leonard Badea a plecat de la ASF către BNR.

Acum, cele mai mari șanse să ocupe acest post le are Nicu Marcu, fost deputat al PNL. În prezent ocupă funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi. El va fi susținut, spun unele surse, atât de parlamentarii PSD, cât și de PNL.

PSD îl va susține pe Niculae Bădălău pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Marcel Ciolacu chiar a anunțat public că îl susține.

Sunt mulți parlamentari PSD care s-au ocupat pentru cele două poziții de consilier la Curtea de Conturi, însă doar doi dintre deputații PSD vor fi susținuți să ocupe aceste funcții. Unul dintre ei, potrivit unor surse, este chiar Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget - Finanțe din Camera Deputaților. Pentru Consiliul Legislativ cele mai mare șanse le are Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului și fost judecător al Curții Constituționale.

Social-democrații renunță la funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea Energiei. Această funcția va reveni PNL. Social-democrații, potrivit unor surse, îl vor susține pe Marian Neacșu să fie în continuare membru al conducerii ANR și, de asemenea, pe deputatul Valeriu Steriu.

Înțelegere între PNL și PSD pentru șefia ASF

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close