Antena 3 CNN Actualitate Surse: Comisia juridică a Camerei a dat raport de ridicare a imunităţii lui Borbely

Surse: Comisia juridică a Camerei a dat raport de ridicare a imunităţii lui Borbely

Surse: Comisia juridică a Camerei a dat raport de ridicare a imunităţii lui Borbely
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Apr 2012   •   18:01

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport de aprobare a cererii de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului UDMR Laszlo Borbely, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Decizia de ridicare a imunităţii fostului ministru a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi trei "împotrivă", conform unor surse parlamentare participante la şedinţă.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului. El a declarat că atunci când a auzit de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a decis să îşi dea demisia joi, deşi nu are motiv să demisioneze.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinţe, în valoare de 20.000 de euro. Ministrul şi-ar fi folosit în schimb influenţa pentru atribuirea unor contracte de lucrări firmei respective.

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely UDMR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close