Antena 3 Actualitate SURSE: Ioanel SINESCU, acuzat de multiple plagiate, posibil șef al COMISIEI de medicină CNATDCU

SURSE: Ioanel SINESCU, acuzat de multiple plagiate, posibil șef al COMISIEI de medicină CNATDCU

17 Iul 2012   •   19:10
SURSE: Ioanel SINESCU, acuzat de multiple plagiate, posibil șef al COMISIEI de medicină CNATDCU
Sursa foto: Foto: Ghimpele.ro

Conform unor surse, medicul Ioanel Sinescu este propunerea Ecaterinei Andronescu pentru a deveni președintele comisiei de medicină Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Dacă informațiile se adeveresc, Sinescu ar putea fi cel mai controversat membru al CNATDCU. Medicul este acuzat că ar fi plagiat mai multe lucrări științifice, deținând un adevărat record mondial în materie de furt intelectual. Pe lângă cazurile de plagiat, Sinescu este bănuit că ar fi tradus în triplicat, o formă gravă de autoplagiat, mai multe articole din Revista Română de Urologie. In urma cu o saptamana, surse au declarat pentru publicatia Ghimpele.ro, ca medicul Ioanel Sinescu ar fi propus abrogarea autoplagiatului din Codul de etică al UMF „Carol Davila ”, universitatea unde acesta deține funcția de rector.

Prin urmare, rectorul UMF București, suspectat înca din 2008 pentru furt intelectual și pentru care niciodată nu s-a întrunit o comisie care să decidă dacă lucrările sale sunt sau nu sunt plagiate, ar putea deveni șeful comisiei de medicină care verifică tocmai furturile intelectuale ale colegilor de breaslă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close