Antena 3 CNN Actualitate Surse: Laptele cancerigen ar fi intrat pe piaţa din România

Surse: Laptele cancerigen ar fi intrat pe piaţa din România

Surse: Laptele cancerigen ar fi intrat pe piaţa din România
09 Mar 2013   •   12:11

Laptele suspectat că ar fi contaminat cu o toxină cancerigenă e foarte posibil să fi ajuns pe piaţă, deci şi la noi pe masă, susţin surse din Ministerul Agriculturii. Oficial, însă, o parte din rezultatele de la ANSVSA nu sunt concludente.

Inspectorii sanitar-veterinari au extins la nivel naţional verificarea laptelui, a anunţat conducerea ANSVSA. Aceeaşi sursă susţine, în continuare, că laptele cu probleme n-a ajuns pe piaţă. Este alertă în fermele din întreaga ţară şi specialiştii prelevează mii de probe. Sunt verificate inclusiv centrele de colectare, automatele pentru vânzarea directă şi din unităţile de procesare a laptelui.

Inspectorii ANSVSA au găsit joi, într-un depozit din România, lapte infestat cu AFLATOXINĂ, o micotoxină cancerigenă. Laptele provine atât din Ungaria, cât şi din România.

Aflatoxina este produsă de sporii ciupercilor din genul Aspergillus. Cu alte cuvinte, se dezvoltă odată cu mucegaiul şi apare acolo unde furajul este depozitat în condiţii de umezeală.

Furajul contaminat ajunge în organismul animalului. Mai departe, se poate transmite în lapte si carne şi prin consum, în corpul uman.

Cantităţile mari ingerate pot provoca, în timp, afecţiuni hepatice.

×
Subiecte în articol: lapte piata magazine
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close