Antena 3 CNN Actualitate Surse: Mai mulţi angajaţi ai SRI, urmăriţi penal de DNA pentru obţinerea prin fals a unor locuinţe de la stat

Surse: Mai mulţi angajaţi ai SRI, urmăriţi penal de DNA pentru obţinerea prin fals a unor locuinţe de la stat

Surse: Mai mulţi angajaţi ai SRI, urmăriţi penal de DNA pentru obţinerea prin fals a unor locuinţe de la stat
28 Noi 2008   •   19:12

Mai mulţi actuali şi foşti şefi din Serviciul Român de Informaţii sunt urmăriţi penal de DNA pentru că ar fi obţinut, prin fals, locuinţe de la stat. Cel puţin şase oameni şi-au luat apartamente de sute de metri pătraţi, în buricul Bucureştiului, la preţuri de nimic, deşi mai aveau alte case. Cercetările au fost extinse şi asupra fostului director SRI, Radu Timofte, susţin surse judiciare. Serviciul Român de Informaţii nu comenteaza.
Primii pe lista procurorilor anticorupţie sunt generalii în rezervă ai SRI Ionel Marin şi Dumitru Zamfir, potrivit unor surse judiciare. Cei doi ar fi avut mai multe locuinţe în momentul în care s-au înscris pe lista doritorilor de case de la RAAPPS.
Ionel Marin, adjunct al fostului director SRI, Radu Timofte, avea un apartament, două vile în Otopeni, şi încă două locuinţe în judeţul Vrancea. Actualul adjunct al SRI, Dumitru Zamfir, avea "doar" un apartament şi o vilă în staţiunea Novaci.
Cum legea nu le permitea să fie şi proprietari de case şi să şi primească de la stat locuinţă, Marin şi Zamfir şi-au vândut locuinţele, doar în acte, apropiaţilor. Ca să nu fie scoşi de la repartiţie. Astfel, cei doi angajaţi ai SRI s-au ales cu apartamente de 200 de metri pătraţi, pe care au plătit cam 5% din preţul pieţei. Sursele judiciare afirmă că Ionel Marin şi Dumitru Zamfir ar fi fost ajutaţi să ia case de la RAPPS de un alt angajat SRI, Ion Popescu, zis Gioni.
Acesta s-a prezentat vineri la DNA.
Nu numai Ion Popescu zis Gioni s-a întâlnit cu procurorii. Toţi cei vizaţi în acest dosar au fost la DNA în ultimele trei zile. Generalul Marian Panaitescu, adjunctul şefului Direcţiei Logistică din SRI, generalul Virgil Turcu, actualul şef al Direcţiei de Management a SRI, dar şi consilierul juridic, maiorul Cătălin Miu. Aceştia sunt anchetaţi de procurorii militari.
Surse judiciare spun că fostul şef SRI, Radu Timofte, este şi el cercetat pe aceeaşi schemă imobiliară dar de procurorii civili.
Prejudiciul produs de foştii şi actualii angajaţi SRI este de cel puţin 8 miliarde de lei vechi.
Cercetările ar putea fi extinse şi faţă de alte persoane din conducerea SRI, a Ministerului Apărării şi a Ministerului Justiţiei.

Observator

×
Subiecte în articol: SRI case locuinte procuror DNA
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close