Antena 3 CNN Actualitate Surse: Pensiile vor creşte cu 5% în 2009

Surse: Pensiile vor creşte cu 5% în 2009

Surse: Pensiile vor creşte cu 5% în 2009
Sursa foto: Pensii
29 Ian 2009   •   13:37

Pensiile din sistemul public ar putea creşte, anul acesta, cu cinci procente, susţin surse politice, citate de Mediafax.
Majorarea ar urma să fie acordată în două tranşe. Astfel, pensiile ar urma să crească cu 3%, din aprilie, urmând apoi să fie mărite cu încă două procente, din octombrie.
Punctul de pensie ar creşte, astfel, cu până la 42-45%. În luna aprilie, pensia minimă ar ajunge la 300 de lei, iar în ocombrie - la 400 de lei, mai susţin sursele citate.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a vorbit, în repetate rânduri, despre necesitatea unei pensii minime garantate în valoare de 350 lei.
Preşedintele Casei de Pensii anunţa, în urmă cu două zile, că punctul de pensie va creşte până la 45% din salariul mediu brut prognozat pe 2009, din prima zi a lunii următoare celei în care va fi aprobat bugetul de stat.
Astfel, Doina Pârcălabu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS), se declara convinsă că punctul de pensie va fi majorat din martie cu aproximativ 9%, după o întâlnire la care a participat şi Marian Sârbu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pensii majorari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close