Antena 3 CNN Actualitate Surse: Ponta va cere luni convocarea CSAT pentru demiterea conducerii STS

Surse: Ponta va cere luni convocarea CSAT pentru demiterea conducerii STS

Surse: Ponta va cere luni convocarea CSAT pentru demiterea conducerii STS
de M.T.    |    24 Ian 2014   •   13:02

Premierul Victor Ponta va solicita, luni, convocarea CSAT, pentru a discuta modul în care a acţionat conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi demiterea directorului general al STS, Marcel Opriş, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Premierul a anunţat anterior că adresa către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de demitere a şefului Serviciului de Teelecomunicaţii Speciale pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic de luni a fost redactată şi va fi semnată de o treime dintre membrii CSAT, fiind necesară asumarea răspunderii, ca la alte instituţii.

„STS-ul nu se află în subordinea sau în coordonarea Guvernului. Se află în subordinea CSAT-ului. Am întocmit o adresă pentru a discuta cât mai curând posibil modul în care STS-ul şi-a îndeplinit atribuţiile în cazul accidentului”, a explicat Ponta.

„La ROMATSA a plecat şeful ROMATSA; la Ministerul de Interne, şeful ministerului; la IGSU, şeful IGSU. Cred că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba”, a spus premierul.

Sursele citate au precizat că premierul va solicita convocarea CSAT în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului, cu intenţia ca reuniunea să aibă loc cât mai rapid, eventual chiar luni.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, dar poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

Consiliul lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close