Antena 3 CNN Actualitate Suspect de COVID, trimis acasă cu taxiul. Bărbatul avea febră 38,6 când a sunat la 112

Suspect de COVID, trimis acasă cu taxiul. Bărbatul avea febră 38,6 când a sunat la 112

Caz revoltător în Râmnicu Vâlcea. Un bărbat care avea simptome de coronavirus, a fost plimbat de la un spital la altul. Bărbatul avea febră 38,6 când a sunat la 112, iar autorităţile nu au făcut altceva decât să-l trimită la plimbare cu taxiul.

Suspect de COVID, trimis acasă cu taxiul. Bărbatul avea febră 38,6 când a sunat la 112
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    24 Aug 2020   •   20:00

Ajuns la spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, bărbatul care prezenta simptome de COVID a fost plasat într-o încăpere cu alţi pacienţi cu coromavirus, fără ca rezultatul său să fi fost confirmat.

''Am sunat la 112 spunând că mă îndrept spre spitalul din oraşul Râmnicu Vâlcea. Mi-au spus că să mă duc acolo, că o să anunţe cei de la 112 să mă preia cineva. Am fost băgat într-o cameră unde mai erau patru persoane. Unul confirmat, iar celorlalti în faţa mea li se făcea testul'' , povesteşte bărbatul.

Aventura bărbatului la spitalul din Râmnic Vâlcea nu se termină aici. Într-un final, a fost trimis acasă cu un taxi.

''După câteva ore de stat acolo, a venit o ambulanţă şi a spus că mă transportă la un alt spital din oraş care e de boli infecţioase. Aştept astăzi rezultatul.

După ce îmi scrie reţeta la ora 4 dimineaţa spune: Bun, noi acum paturi aici nu avem, puteţi să vă duceţi acasă şi vedeţi cum vă simţiţi'', spune bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Râmnicu Vâlcea îl contrazice pe bărbat. Oficialul afirmă că pacientul suspect nu au stat mai mult de cinci minute lângă bolnavii de COVID.

''A fost într-adevăr ţinut într-un salon de la Primiri Urgenţe cu încă doi pacienţi. Pentru a fi contact direct cu un caz confirmat, ar trebui să stăm minim 15 minute, mai ales că amândoi au purtat mască de protecţie'', spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Râmnicu Vâlcea.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor acuză autorităţile implicate în acest caz că au încălcat toate regulile în ceea ce priveşte măsurile de protecţie în starea de pandemie.

În ceea ce priveşte cazul, Direcţia de Sănătate Publică din Vâlcea continuă să facă cercetări.

 

×
Subiecte în articol: taxi Râmnicu Vâlcea
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close