Antena 3 CNN Actualitate Noi date despre principalii suspecți ai atacului sângeros din Rusia. Analist militar: "Se profilează un nou tip de atac terorist"

Noi date despre principalii suspecți ai atacului sângeros din Rusia. Analist militar: "Se profilează un nou tip de atac terorist"

Analistul militar, Marian Zidaru a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre atacul terorist de la Moscova.

de Ştefan Petrică    |    23 Mar 2024   •   09:05

Un atac armat a avut loc vineri seară în timpul unui concert de rock al trupei Picnic (considerată pro-Putin), susținut într-o sală cu o capacitate de mii de locuri din Crocus City Hall (din Krasnogorsk, în suburbiile din nord-vestul Moscovei).

Cei cinci bărbați responsabili pentru atac au reușit să scape. Autoritățile din Rusia îi caută în acest moment. Canalele de socializare din Rusia și presa promovează numele a cinci bărbați.

În acest moment nu se cunosc foarte multe despre atacatori.

Surse din Serviciile Speciale ruse, au spus că atacatorii ar fi ceceni. Martorii au declarat că atacatorii păreau a fi asiatici sau caucazieni și că au vorbit într-o limbă străină.

"Din punct de vedere al profilului atacului, se profilează un nou tip de atac terorist.

Vedem 7 octombrie când teroriștii Hamas au atacat acel concert din Israel. La Moscova sunt 60 de morți și peste 115 răniți. Cifrele se pot modifica.

În atacul din Israel au fost mai mulți teroriști, aici a fost un grup restrâns. Este foarte posibil să se profileze o grupare sau mai multe care atacă aceste manifestări în care sunt foarte mulți oameni. Mai mulți oameni la un loc au facilitat atacul terorist.

În mod sigur forțele ruse vor lua măsuri de securitate pentru a nu mai avea loc astfel de evenimente, deși este greu pentru că Rusia e mare și e greu să controlezi întreaga situație.

Șansele de reușite ale unui atac sunt mari. E posibil ca atacul să fie folosit și împotriva Ucrainei, să se susțină că ucrainienii au susținut gruparea și să se ia măsuri ca atare.

Vor fi obligați să ia măsuri pentru restrângerea acestor activități cu public numeros și în cazul în care se vor organiza, forțele de securitate vor fi în număr mult mai mare", a spus analistul militar Marian Zidaru.

×
Subiecte în articol: Moscova atac terorist
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close