Antena 3 CNN Actualitate Suspiciune de infecţie intraspitalicească, la Spitalul Judeţean Piteşti (VIDEO)

Suspiciune de infecţie intraspitalicească, la Spitalul Judeţean Piteşti (VIDEO)

Suspiciune de infecţie intraspitalicească, la Spitalul Judeţean Piteşti (VIDEO)
28 Apr 2010   •   12:19

Un nou caz de infecţie intraspitalicească a fost înregistrat, se pare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 30 de ani care a făcut o întrerupere de sarcină la cerere. În urma incidentului, sala în care a fost efectuată intervenţia a fost închisă pentru dezinfecţie.

Femeia a început să se simtă rău la circa patru ore după intervenţia medicilor, după care a intrat în stare de şoc. În prezent, pacienta are un început de septicemie. Din primele informaţii reiese că femeia ar fi contractat un microb din ustensilele folosite în spital.

Medicii au folosit pentru intervenţia de sarcină o trusă de la o firmă chinezească, pe care au considerat-o sterilă. Se pare că distribuitorul acesteia este aceeaşi firmă ca şi cea de la Spitalul CF 2 din Capitală, unde alte două femei s-au îmbolnăvit în aceleaşi condiţii.

Pacienta a fost transportată la Spitalul Universitar din Capitală, pentru îngrijiri medicale.



Săptămâna trecută, două paciente s-au îmbolnăvit în aceleaşi condiţii, la spitalul CF 2 din Capitală. Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: infectie spital Argeş
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close