Antena 3 Actualitate Susținător al lui Cîțu din PNL, viziuni comune cu AUR: ”Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare”

Susținător al lui Cîțu din PNL, viziuni comune cu AUR: ”Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare”

de Adelina Miron    |    04 Aug 2021   •   14:29
Susținător al lui Cîțu din PNL, viziuni comune cu AUR: ”Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare”
Sursa foto: Facebook/Pavel Popescu

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu, unul dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, nu este de acord cu modelul cărții de identitate electronică. Acesta critică modificarea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”, poziție susținută și de partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Și Alianța pentru Unirea Românilor a criticat noul model de carte de identitate electronică, introdus în cadrul unui proiect pilot în Cluj-Napoca, căruia i s-au adus mai multe modificări față de modelul fizic actual.

Co-președintele AUR Claudiu Târziu și-a exprimat indignarea față de îndepărtarea tricolorului și înlocuirea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”.

”Nu suntem de acord pentru că această carte de identitate nu este o legitimație oarecare, pe care Ministerul de Interne sau Guvernul o poate modifica după bunul plac. Ea trebuie să conțină elementele identitare naționale, așa cum se întâmplă și în alte țări.

De asemenea, suntem împotriva modificării ”gen” în loc de ”sex”, asta este în mod evident o încercare de avansare în ideologia neomarxistă. Sexul, știm foarte bine, nu poate fi decât feminin și masculin. Însă genul, cum îl știm din ideologia neomarxistă, este un construct și suferă tot felul de denumiri (...) care transformă practic omul într-un animal ciudat, care nu mai are legătură cu nimic din ceea ce știm noi că semnifică omul. Respingem categoric această încercare și cerem autorităților să își revină la firesc și să pună în cartea de identitate, așa cum a fost și până acum, sexul masculin și feminin.”, a declarat co-președintele AUR Claudiu Târziu, pentru Antena 3.

Totodată, membrii partidului AUR se întreabă de ce nu există o dezbatere publică pe tema noilor buletine și dacă prin noul format de carte de identitate se urmarește ”ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată într-o postare de marți pe pagina de Facebook a partidului AUR.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close