Antena 3 CNN Actualitate Susţinătorii intelectuali ai Puterii, despre haosul de la ghişee: Aberant, jignitor, umilitor (VIDEO)

Susţinătorii intelectuali ai Puterii, despre haosul de la ghişee: Aberant, jignitor, umilitor (VIDEO)

Susţinătorii intelectuali ai Puterii, despre haosul de la ghişee: Aberant, jignitor, umilitor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Aug 2010   •   09:00

Miniştrii Vlădescu şi Şeitan au reuşit să şi-i ridice în cap şi pe intelectualii apropiaţi preşedintelui Băsescu şi PDL, care îi consideră vinovaţi de haosul de la ghişee. Între aceştia, nume sonore, cum ar fi Horia Roman Patapievici.

Directorul Institutului Cultural Român, unul dintre cei mai vocali susţinători ai actualei guvernări, a întors foaia şi a găsit cuvinte grele pentru felul în care Executivul a ales să gestioneze problema drepturilor de autor.

"Este o aberaţie. O gândire profund greşită şi o batjocură la adresa oamenilor, indiferent că ei sunt scriitori sau muncitori. Dacă într-adevăr trebuie să stai la trei cozi diferite în fiecare lună, este vorba de un dispreţ la adresa oamenilor", a declarat Horia Roman Patapievici pentru Gândul.

Scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Executivul aruncă artiştii în sărăcie.

"Ceea ce se întâmplă este puţin spus jignitor. Eu sunt absolut indignat faţă de ceea ce se întâmplă în general cu drepturile de autor. Guvernul face din artişti victime colaterale. Sunt nevoiţi să-şi dea şi a treia piele de pe ei din sărăcia lor", susţine Cărtărescu, citat de aceeaşi sursă.

Critici la adresa guvernului vin şi de la intelectualii democrat-liberali. Deputatul Sever Voinescu a declarat că nu va sta la coadă să-şi plătească contribuţiile.

"Felul în care se administrează plata obligaţiilor este umilitor. Este o oroare administrativă. Simpla idee de a trimite un om la trei ghişee în fiecare lună este dincolo de imaginabil iar eu unul nu sunt dispus să fac acest lucru", spune Voinescu.

Un alt democrat-liberal, europarlamentarul Cristian Preda ar vrea să dea o lecţie ministrului Muncii, Mihai Şeitan.

"Şeitan nu ar trebui remaniat, ci pus să stea la coadă. Îi cedez eu drepturile de autor pe care ar trebui să le primesc pentru ultimul volum publicat", a scris Preda pe site-ul personal.

Antena 3


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close