Antena 3 CNN Actualitate Sute de bolnavi sunt fără tratament, deşi bugetul programului HIV/SIDA a fost suplimentat

Sute de bolnavi sunt fără tratament, deşi bugetul programului HIV/SIDA a fost suplimentat

Sute de bolnavi sunt fără tratament, deşi bugetul programului HIV/SIDA a fost suplimentat
Sursa foto: Foto: geekologie.com
30 Oct 2011   •   16:22

Sute de bolnavi cu HIV/SIDA, din mai multe judeţe şi din Capitală, nu primesc tratamentul de la spitale, deşi bugetul programului naţional a fost suplimentat în octombrie cu 33 de milioane de lei, a declarat, duminică, directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre, citat de Mediafax.
   
Director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) susţine că de câteva zile pacienţii din Bucureşti şi din Petroşani merg la spital şi nu primesc tratamentul antiretroviral, iar în cazul celor din Iaşi, Suceava, Botoşani medicaţia este insuficientă.
   
În opinia lui Iulian Petre, această problemă se va extinde rapid şi în alte judeţe, unele reclamând deja că mai au tratament doar pentru câteva zile.
   
"Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul în acest moment, cifra creşte cu fiecare zi, iar situaţia este una dramatică pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic", a precizat Iulian Petre.
   
El a adăugat că în această situaţie s-a ajuns din cauza "hăţişul birocratic" care caracterizează sistemul sanitar şi care a cauzat întârzierea fondurilor necesare tratamentului.
   
Directorul executiv UNOPA a mai precizat că, în prezent, terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi.
   
"Respectarea schemei terapeutice şi accesul neîntrerupt la tratament sunt elementele cheie pentru creşterea speranţei de viaţă", a conchis Iulian Petre.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close