Antena 3 CNN Actualitate Sute de familii din Gorj au rămas fără alocaţia de întreţinere din cauza absenteismului şcolar

Sute de familii din Gorj au rămas fără alocaţia de întreţinere din cauza absenteismului şcolar

Sute de familii din Gorj au rămas fără alocaţia de întreţinere din cauza absenteismului şcolar
Sursa foto: Foto: edu20.ro
de S.T.    |    14 Mar 2012   •   16:15
Aproximativ 300 de familii din Gorj au rămas fără alocaţia de susţinere, din cauza numărului mare de absenţe înregistrat de copii, scrie Agerpres.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a  primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj situaţia cu absenţele nemotivate ale copiilor de vârstă şcolară care fac parte din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinere.

"Pe baza situaţiei transmise de IŞJ Gorj, din cauza absenţelor acumulate la şcoală în primul semestru al anului şcolar 2011-2012 de copiii din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, AJPIS Gorj a luat măsura diminuării alocaţiei în cazul a 361 de familii, iar faţă de 295 de familii s-a luat măsura suspendării alocaţiei pentru susţinerea familiei", a precizat directorul AJPIS Gorj, Monica Podaru.

Diminuarea cu 20% a cuantumului alocaţiei se calculează pentru 10 absenţe nemotivate şi se menţine până la înregistrarea unui număr de 20 de absenţe nemotivate, pentru care se aplică diminuarea cu 50%. Dacă numărul absenţelor nejustificate trece de 20, plata alocaţiei de susţinere se suspendă.

×
Subiecte în articol: Gorj
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close