Antena 3 CNN Actualitate Sute de hectare de vegetaţie ard la Caraş-Severin, de noaptea trecută

Sute de hectare de vegetaţie ard la Caraş-Severin, de noaptea trecută

Sute de hectare de vegetaţie ard la Caraş-Severin, de noaptea trecută
Sursa foto: Foto: treehugger.com
de M.Z.    |    05 Dec 2011   •   09:09

Sute de hectare de vegetaţie uscată ard în judeţul Caraş-Severin. Flăcările au izbucnit duminică noapte, în zona Herculane.

Zeci de pompieri au fost mobilizaţi din nou, luni dimineaţă, pentru stingerea incendiului produs în zona Valea Bolvaşniţei-Mehadia din perimetrul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

La acţiunile de stingere a incendiului participă 70 de pompieri militari şi pădurari din Mehedinţi şi câte 20 de subofiţeri de la detaşamentele Reşiţa şi Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, potrivit Agerpres.

"Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 15 hectare de litieră de pădure de foioase. Mai multe arii protejate din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei se află în pericol dacă focarele nu vor fi izolate şi neutralizate", a precizat Nistor.

După finalizarea operaţiunilor de stingere a incendiului, organele abilitate vor face cercetări pentru a stabili cauzele care au generat focul. Persoanele găsite vinovate de producerea deflagraţiei vor fi trase la răspundere.

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie Caras Severin pompieri
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close