Antena 3 CNN Actualitate Sute de maşini, blocate în nămeţi în mai multe zone din ţară. Oamenii au rămas fără combustibil şi hrană

Sute de maşini, blocate în nămeţi în mai multe zone din ţară. Oamenii au rămas fără combustibil şi hrană

Sute de maşini, blocate în nămeţi în mai multe zone din ţară. Oamenii au rămas fără combustibil şi hrană
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Ian 2012   •   21:05
Update 22.40 - Aproximativ 250 de maşini sunt blocate în nămeţi şi pe DN 71,  în zona localităţilor Cuza Vodă, Răcari, Bâldana. Un telespectator Antena 3 a declarat prin telefon că, în momentul de faţă nu se intervine pentru deszăpezire deşi blocajul s-a produs încă de la orele 18.00.

Update 22.00 - 
Două TIR-uri s-au răsturnat pe raza localităţii Moviliţa.  Mai multe familii rămase înzăpezite în zona localităţilor Voluntari - Şindriliţa refuză să îşi părăsească maşinile. Deşi au rămas fără hrană şi combustibil, oamenii refuză să fie evacuaţi de către jandarmii care au ajuns la ei. De asemenea, jandarmii au declarat că sunt alte zeci de maşini la care încă nu au putut ajunge.

Update 21.22
-  Bebeluşul rămas blocat în nămeţi împreună cu familia sa, pe raza localităţii ialomiţene Şindriliţa, este în afara oricărui pericol. Echipele BSIJ şi ISU au reuşit să aducă în siguranţă una dintre cele două familii rămase înzăpezite şi fără combustibil.

Sute de maşini au  rămas blocate pe  DN 2, între Voluntari şi Buzău.  Mai multe echipe ale Jandarmeriei şi încearcă să intervină pentru recuperarea persoanelor rămase în maşini.

Pentru aceste intervenţii au fost mobilizaţi jandarmi din Piaţa Universităţii, potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ) Colceriu Vlad.

Potrivit reporterului Antena 3.ro , în localitatea ialomiţeană Şindriliţa două familii au rămas cu maşinile blocate în nămeţi după ce au rămas fără combustibil. În cele două maşini se află şi 2 copii, de 6 zile, respectiv 7 ani.

CNADNR roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată). 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al M.A.I. Marius Militaru sfătuieşte participanţii la trafic care au rămas blocaţi în nămeţi să pornească motorul la fiecare 10 minute, să cureţe ţeava de eşapament  în permanenţă şi să păstreze lumina aprinsă în maşină pentru a fi mai uşor reperaţi.
 





×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close