Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de angajaţi din România, în pericol să-şi piardă locurile de muncă

Sute de mii de angajaţi din România, în pericol să-şi piardă locurile de muncă

Sute de mii de angajaţi din România, în pericol să-şi piardă locurile de muncă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Dec 2016   •   11:57

Conceptul de supermarket cu autoservire prezentat zilele trecute de Amazon ar putea avea un impact puternic asupra comerţului din întreaga lume, implicit și în cel din România. Tehnologia le permite magazinelor să renunţe la vânzători, iar acest lucru ar duce la eliminarea a milioane de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care câteva sute de mii doar în România.

Ceea ce înseamnă că se apropie perioada în care magazinele nu vor mai avea nevoie de vânzători. Problema este că foarte mulţi oameni depind de locurile de muncă din comerţ. Inclusiv în România. Potrivit celor mai recente date de la Inspecţia Muncii, citate de Wall-Street.ro, în supermarketuri, hipermarketuri şi în chioşcurile dintre blocuri lucrează 257.000 de oameni.

Iar datele registrului comerţului şi raportările de la Ministerul de Finanţe arată că, în topul zece al celor mai mari angajatori de anul trecut, au fost cinci lanţuri de magazine. La Kaufland lucrau peste 13.000 de oameni, la Auchan peste 9.000, iar la Mega Image 8.000.

×
Subiecte în articol: someri locuri de munca
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close