Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni au protestat în centrul Sibiului împotriva noii taxe de salubrizare: „De ce să plătim noi pentru alții?"

Sute de oameni au protestat în centrul Sibiului împotriva noii taxe de salubrizare: „De ce să plătim noi pentru alții?"

Aproape de 300 de sibieni au protestat, duminică după-amiază, în Piața Mare din Sibiu împotriva modificării taxei de salubrizare. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că această taxă se va stabili în funcție de locuință și nu după numărul de persoane. Cei mai afectați, spun ei, vor fi pensionarii și oamenii cu salarii mici, pentru care 430 de lei este o sumă foarte mare.

Sute de oameni au protestat în centrul Sibiului împotriva noii taxe de salubrizare: „De ce să plătim noi pentru alții?"
Sursa foto: turnulsfatului.ro
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   17:58

Noul regulament pentru taxa de salubrizare lansat de Primăria Sibiu în dezbatere publică până pe 17 ianuarie 2021 va crește de la 132 de lei, la 430 de lei pe an taxa de salubrizare pentru sibienii care locuiesc singuri. Pe de altă parte, o familie cu cinci persoane care plătea anul trecut 660 de lei taxă de salubrizare, va plăti cu 35% mai puțin anul acesta, adică 430 de lei. 

„Adică acolo unde sunt zece persoane vor plăti ca unul singur? Unde este logica? De ce să plătim noi pentru alții?”, spune unul dintre protestatari, citat de presa locală.

„Este managemenul prost al primăriei. Eu am pensie de 1.000 de lei și 430 de lei este foarte mult pentru mine”, spune o protestatară.

„Sunt familii cu două persoane și pentru care încasează două salarii și alocația pentru copil și plătesc la fel ca mine care am o singură pensie”, mai spune o femeie.

După o oră în care și-au arătat nemulțumirile, oamenii au început să plece. Protestul s-a desfășurat pașnic, nefiind înregistrate incidențe. Jandarmii au circulat printre oameni și i-au rugat să păstreze distanța, iar protestatarii s-au conformat. Niciun reprezentant al administrației locale și nicio oficialitate nu a ajuns în Piața Mare pentru a discuta cu oamenii. Cei prezenți care au anunțat continuarea protestelor.

×
Subiecte în articol: protest Sibiu taxa de salubrizare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close