Antena 3 CNN Actualitate Sute de persoane au participat la un miting în Capitală. Protejatul lui Băsescu, dat afară din Piaţă

Sute de persoane au participat la un miting în Capitală. Protejatul lui Băsescu, dat afară din Piaţă

Sute de persoane au participat la un miting în Capitală. Protejatul lui Băsescu, dat afară din Piaţă
Sursa foto: Foto: Facebook/Rezistenta Urbana
21 Dec 2013   •   22:13
Sute de protestatari s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde a venit şi liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu. Protejatul lui Traian Băsescu a fost însă alungat din mulţime, după ce a fost bruscat şi înjurat de mai mulţi manifestanţi.

UPDATE
: Protestatarii au revenit la Piața Universității. Protestul este pe final, în condițiile în care au mai rămas doar câteva zeci de persoane.

-------------

UPDATE:
Scurt moment de tensiune între forțe de ordine și protestatari. Au inceput sa se imbranceasca dupa ce un protestatar s-a urcat cu un steag pe botul unei masini a jandarmeriei. Masina jandarmilor a plecat. Manifestantii au inceput sa huiduiasca si sa arunce cu pietre si sticle. Mulțimea se deplasează acum pe Strada Academiei, dar numărul manifestanților a scăzut considerabil.

-------------

UPDATE:
 Protestatarii din Capitală plecaţi în marş de la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei, unde traficul rutier este blocat, iar cordoane de scutieri sunt masate la sediul Guvernului.
În rândul forţelor de ordine se află şi negociatori ai Jandarmeriei.

-------------

UPDATE
: Protestatarii din Bucureşti, al căror număr a crescut la aproximativ 1.000, au plecat de la Universitate, în marş, spre Piaţa Romană, şi intenţionează să ajungă ulterior în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, traficul rutier pe bulevardul Magheru fiind blocat în prezent.
Manifestanţii sunt în majoritate tineri, însă printre ei se află şi copii, dar şi persoane de peste 40-50 de ani. Printre ei se află şi persoane care se declară revoluţionari, dar şi tineri care au scandat cântece din "repertoriul" galeriilor de fotbal.
Nemulţumirile lor sunt diverse, de la cele legate de clasa politică la cele de tip ecologist. Ei flutură steaguri tricolore şi afişează bannere cu mesaje ca "Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon" şi "Oligarhia distruge România".  
Pe traseul protestatarilor se află numeroase dispozitive ale forţelor de ordine, inclusiv maşini ale Jandarmeriei.

-------------
 
Sute de protestatari s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde a venit şi liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care a fost însă alungat din mulţime, după un schimb de replici cu mai mulţi manifestanţi.
Începând cu ora 17.30, protestatarii s-au adunat, cu bannere şi steaguri tricolore, atât în zona fântânii de la Universitate, cât şi pe trotuarul de la Teatrul Naţional.
În mijlocul lor a venit, cu un steag, şi liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care a fost însă apostrofat de câţiva manifestanţi şi obligat să iasă din mulţime. 
În jurul orei 18.00, protestatarii au intrat pe carosabil, blocând circulaţia pe bulevardul Nicolae Bălcescu. În zonă se află şi poliţişti de la Rutieră.
Pe unul dintre bannerele manifestanţilor este scris mesajul "Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon".
Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare, pe internet circulând şi un manifest denumit "Declaraţia de la Bucureşti. 21 decembrie 2013", în care se cere, printre altele, demisia Guvernului şi a şefului statului, "abrogarea" noilor modificări aduse Codului penal şi interzicerea mineritului pe bază de cianuri şi a fracturării hidraulice. 
Printr-un alt anunţ, oamenii au fost chemaţi să aprindă o lumânare în memoria eroilor căzuţi în Revoluţie şi să refacă, simbolic, baricada de la Intercontinental din 21 decembrie 1989. 
 
Aproximativ 2.000 de oameni au protestat în Capitală şi duminica trecută, pentru menţinerea ordinii fiind mobilizaţi 600 de jandarmi. Manifestaţia, neautorizată, a fost marcată de incidente după ce o parte a protestatarilor au blocat bulevardul Regina Elisabeta şi Calea Victoriei, iar apoi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi din faţa sediului Guvernului. Cinci protestatari au fost ridicaţi şi amendaţi cu câte 500 de lei.
 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close