Sute de peşti morţi pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa (VIDEO)

29 Iul 2010   •   11:24
Sute de peşti morţi pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa (VIDEO) Foto: life.com

Turiştii care se află pe litoral în această perioadă au avut parte de o surpriză neplăcută. Sute de peşti morţi au apărut pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa, după ce, din cauza căldurii, dar şi a creşterii aportului de apă dulce vărsată în mare din Dunăre, a crescut mortalitatea piscicolă.

"Fenomenul a fost constatat iniţial pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa şi se află în extindere către sudul litoralului. Nu este un fenomen de mare amploare, dar poate provoca disconfortul turiştilor care merg pe plaje", a declarat Cătălin Anton, responsabilul de comunicare al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), citat de Mediafax.

Reprezentantul ABADL a adăugat că peştii care au ajuns la mal au fost strânşi. "Conducerea instituţiei a luat decizia să se intervină şi pe timpul zilei pentru a strânge peştii manual, iar în cursul nopţii să se lucreze cu utilaje specializate", a mai afirmat Cătălin Anton.

Potrivit specialiştilor, fenomenul va fi stopat în momentul revenirii salinităţii mării la valorile normale.

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close