Antena 3 CNN Actualitate Sute de români vor să se pensioneze înainte de termen

Sute de români vor să se pensioneze înainte de termen

Sute de români vor să se pensioneze înainte de termen
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Ian 2011   •   23:04

Românii dau năvală să se pensioneze înainte de termen! Sătui de muncă sau tocmai pentru că nu găsesc un job, mii de oameni vor să se pensioneze anticipat. După ce Guvernul a blocat timp de 6 luni aceste retrageri din activitate, acum oamenii au luat cu asalt casele de pensii. Chiar dacă noua lege reduce la jumătate venitul unui pensionar înainte de vreme.

După zeci de ani de muncă sute de români s-au îmbolnăvit sau pur şi simplu s-au săturat, aşa că vor să stea acasă. Alţii ştiu că firma la care lucrează nu o va mai duce prea mult şi decât să fie şomeri preferă să fie pensionari.

Anul trecut, Guvernul a blocat pensionările înainte de vreme, iar cererile s-au tot adunat.

Interdicţia a expirat la 1 ianuarie 2011 când a intrat în vigoare noua lege a pensiilor. Numai că au crescut şi penalizările. Pe vechea lege cei care se pensionau anticipat pierdeau maximum 30 de procente. Acum pierd 45!

Chiar şi aşa sute de oameni şi-au depus dosarele de teamă ca nu cumva Guvernul să blocheze din nou pensionările anticipate.

Noua lege a pensiilor prevede şi creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru bărbaţi şi la 63 de ani pentru femei în 2030.

Tot mai mulţi români aleg să se pensioneze înainte de termen pentru a nu rămâne şomeri
 

×
Subiecte în articol: pensionare pensie somaj
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale la Scorpioni
x close