Antena 3 CNN Actualitate Sute de turişti, blocaţi pe munte din cauza viscolului. Vântul puternic, ultima răbufnire a iernii

Sute de turişti, blocaţi pe munte din cauza viscolului. Vântul puternic, ultima răbufnire a iernii

Sute de turişti, blocaţi pe munte din cauza viscolului. Vântul puternic, ultima răbufnire a iernii
de O.P.    |    25 Feb 2013   •   05:39

Vântul puternic din acest weekend a creat probleme în mai multe zone din ţară. Traficul pe Dunăre a fost închis pe o porţiune de peste 30 de kilometri.
Unii au reuşit să coboare doar cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Probleme au fost şi în mai multe localităţi din Caraş Severin, unde peste două mii de gospodării au rămăs fără curent electric din cauza vântului puternic care a atins şi 100 de km pe oră.



Codul galben de vânt puternic instituit ieri de meteorologi a expirat în această dimineaţă la ora 6.00. În schimb, până la ora 22 este valabil un cod galben de inundaţii în bazinele hidrografice aferente judetelor Mehedinţi şi Gorj.

Sute de turişti au fost surprinşi pe munte de vântul puternic care a viscolit zăpada. Mulţi au rămas blocaţi pe drumul între Prislop şi Semenic.

Zeci de copii veniţi în excursie au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a fi transportaţi până la locul de unde să poată fi preluaţi de autocare.

Câţiva turişti au rămas în cabanele de pe munte pentru că au refuzat să îşi părăsească maşinile. Drumul spre Semenic va fi deschis circulaţiei când va expira codul galben de vânt puternic anunţat de meteorologi.

×
Subiecte în articol: vant puternic viscol ninsoare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close