Antena 3 CNN Actualitate Sute de români sunt blocaţi în Fâşia Gaza şi strigă după ajutor

Sute de români sunt blocaţi în Fâşia Gaza şi strigă după ajutor

Aproximativ 260 de români cu dublă cetățenie sunt blocați în acest moment în Fâșia Gaza, iar premierul Marcel Ciolacu a declarat că negociază evacuarea acestora alături de Statele Unite, Franța, Germania și restul țărilor ai căror cetățeni sunt acum în pericol în Gaza. 

de Alina Tănase    |    29 Oct 2023   •   09:53

Premierul Marcel Ciolacu afirma ieri că aproximativ 260 de români au cerut până în acest moment să fie scoși din Fâșia Gaza. 

Este vorba de cetățeni cu dublă cetățenie, deci și română, și spunea premierul că se fac eforturi astfel încât aceștia să poată fi scoși în siguranță.

Marcel Ciolacu spunea faptul că este vorba de un efort la nivelul mai multor țări, printre care și Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, dar și alte state care au cetățeni acolo şi vor să părăsească Fâșia Gaza. 

Şeful guvernului de la noi preciza inclusiv că foarte mulți palestinieni vor să fie scoși în aceste momente din Fâșia Gaza. 

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu premierul și ministrul de Externe din Qatar, convorbire în care cei doi au discutat despre sprijinul umanitar care trebuie să ajungă la cetățenii blocați în Fâșia Gaza, dar și despre încercarea de a-i scoate pe cei rămași acolo, inclusiv pe ostaticii luați de Hamas. 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare și cât de repede vor reuși autoritățile române să îi scoată pe cetățenii țării noastre din Fâșia Gaza. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel romani
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close