Antena 3 CNN Actualitate O femeie s-a trezit din coma cauzata de COVID și a aflat că, între timp, a devenit mămică

O femeie s-a trezit din coma cauzata de COVID și a aflat că, între timp, a devenit mămică

Szilvia Bedo-Nagy, o tânără mămică din Ungaria, a aflat că a dat naștere unei fetițe abia la o lună după ce acest lucru s-a întâmplat. În tot acest timp, femeia a fost într-o comă indusă, după ce a contractat coronavirus în timpul sarcinii, iar medicii au luat această decizie în încercarea de a-i salva viața.

O femeie s-a trezit din coma cauzata de COVID și a aflat că, între timp, a devenit mămică
Sursa foto: gettyimages
de Laura Dinu    |    21 Mai 2021   •   09:33

Femeia era gravidă în momentul în care a fost confirmată pozitiv și a fost trimisă la domiciliu pentru carantină. Însă starea ei s-a deteriorat rapid, așa că a fost transportată la spital, unde a fost internată. 

„Nu mai puteam respira”, a declarat Szilvia Bedo-Nagy pentru Radio Free Europe. „S-a dovedit în cele din urmă că aveam pneumonie”.

A fost transferată la Budapesta, unde a născut-o prin cezariană pe Napsugar (”rază de soare” în maghiară). Imediat după naștere, a fost transferată pe secția Terapie Intensivă, unde a fost ventilată artificial și apoi plasată într-o comă indusă medical. 

Tot timpul cât a stat în spital, Jozsef Bedo, soțul femeii, a fost cel care s-a îngrijit de fetița nou-născută, temându-se că soția lui nu va supraviețui. Însă, ca o minune în perioada Crăciunui, Bedo a primit un telefon de la spital în care a aflat că soția lui a fost trezită din comă. 

„Doctorul mi-a spus că soția mea vrea să mă vadă”, a spus Bedo. "A doua zi, m-am dus să-i fac o vizită. Era trează și când o întrebam ceva, încerca să îmi răspundă din ochi."

Femeia povestește că prima amintire pe care o are după ce s-a trezit din comă este în ajunul Anului Nou, afirmând însă că nu știa nimic din ce s-a întâmplat la acel moment. 

"Habar nu aveam ce se întâmplă. Îmi arătam burta cu degetul pentru a întreba cumva când am născut ... Abia atunci doctorul mi-a spus că bebelușul se născuse deja cu ceva timp în urmă”, povestește ea. 

Medicul ei, Bela Merkely, a spus că Szilvia este un caz fascinant, neobișnuit de complicat.

În acest moment, femeia se recuperează bine acasă, împreună cu soțul ei și Napsugar, scrie Reuters

×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close