Antena 3 CNN Actualitate Talpeş: ?Preşedintele trebuie să ştie când se îmbată soţiile ambasadorilor?

Talpeş: ?Preşedintele trebuie să ştie când se îmbată soţiile ambasadorilor?

Talpeş: ?Preşedintele trebuie să ştie când se îmbată soţiile ambasadorilor?
Sursa foto: ioan talpes
23 Ian 2009   •   01:15

În fiecare zi se mai adaugă o piesă la puzzleul lansat pe piaţă de Claudiu Săftoiu, ce urmăreşte reconstrucţia practicilor neortodoxe ale serviciilor de informaţii din România.
Ultima persoană publică care adoptă o poziţie este fostul director al SIE, Ioan Talpeş. Acesta susţine că nu-şi aminteşte să fi făcut astfel de informări către şefii săi, între care s-a aflat şi Emil Constantinescu, dar că i se pare normal ?să afle şi preşedintele când se îmbată o soţie de ambasador?.
Cu toate acestea, cu doar cu o zi înainte Emil Constantinescu declara că primea astfel de informări, iar în prima perioadă de mandat, Talpeş era şeful serviciului de informaţii.
Talpeş subliniază acum că el nu a recurs la asemenea practici, dar i se pare ?absolut normal ca, dacă o soţie de ambasador se îmbată, să afle şi preşedintele. Mi se pare la fel de normal ca, dacă se întâmplă ceva în afara moralei, în ambasadă, care este o mică ţară la urma-urmei, să se facă o informare. Nu se poate ca preşedintele să nu fie informat?, a afirmat Talpeş, scrie Gândul.
Acesta a ţinut să îl critice pe fostul preşedinte al României pentru ?penibilităţi? ale ?unor personaje care nu au învăţat ABC-ul administrării şi guvernării unei ţări?. ?Nu există stat care să nu facă astfel de informări?, a conchis Talpeş.

×
Subiecte în articol: claudiu saftoiu SIE
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close