Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr de 17 ani a murit înecat în Lacul Siutghiol, chiar sub ochii prietenilor săi: "Mi-a spus că n-a dormit aseară"

Un tânăr de 17 ani a murit înecat în Lacul Siutghiol, chiar sub ochii prietenilor săi: "Mi-a spus că n-a dormit aseară"

ISU Constanța a fost alertat miercuri, de mama unui tânăr care a plecat sa înoate în lacul Siutghiolși nu s-a mai întors. La faţa locului au ajuns pompieri, o barcă, o maşină de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi au fost chemați și scafandrii.

Un tânăr de 17 ani a murit înecat în Lacul Siutghiol, chiar sub ochii prietenilor săi: "Mi-a spus că n-a dormit aseară"
Sursa foto: SAJ Constanta
de Mia Lungu    |    Cătălina Buzoianu    |    09 Iun 2021   •   22:36

Tânărul a fost găsit și scos din apă de către scafandri, inconștient, iar echipajele de prim-ajutor au aplicat protocolul de resuscitare. Din păcate, după îndelungi eforturi, tânărul a fost declarat mort, chiar sub ochii prietenilor săi.

Surse ale Antena 3 spun că băiatul a intrat în lac și, deși apa era mică, maxim un metru și jumătate adâncime, se pare că acesta a alunecat, s-a lovit de ceva și a dispărut, fără ca cineva să observe că are probleme.

Tânărul venise cu prietenii la grătar: "Mi-a spus că n-a dormit aseară"

La ora înserării o mama disperată a sunat la 112 cerând ajutor de urgență. Fiul ei se îneca în Lacul Sutghiol, iar femeia nu putea să facă nimic. ISU Dobrogea a trimis câteva echipe de scafandri militari pe malul lacului, cu toate echipamentele de scufundare. Localnicii speriați au urmărit intervenția cu sufletul la gură.  

Adolescentul care a dispărut misterios în adâncuri venise cu câțiva prieteni la un grătar. Le-a spus să se ocupe ei de foc și de fripturi, până se răcorește puțin în valuri. 

"El înainte a băut două beri. Dn ce mi-a spus el pe drum de la Mamaia Sat până aici, mi-a spus că n-a dormit aseară", a povestit unul din prietenii băiatului.

S-a dat alarma și nu a durat mult până ce pompierii l-au localizat. În zece minute, ghidați și de localnici , scafandrii l-au găsit pe fundul apei și imediat l-au scos la mal.

"Persoană a fost găsită la cca. 15-20 metri de mal, la o adâncime de cca. 3 metri. A fost găsită, recuperată, adusă la mal și predată echipajelor de la Ambulanță.", a relatat Marian Ciulei - șeful scafandrilor ISU Dobrogea.

"A fost scoasă o persoană din lac, de către scafandri, în stop cardio-respirator. S-a efectuat protocol de resuscitare o ora și jumătate dar, din păcate, fără rezultat: pacientul a fost declarat decedat.", a declarat Dr. Claudia Tatarici - purtător de cuvând Ambulanță Constanța.

Poliția a deschis un dosar de cercetare penală și anchetează cazul. 

Salvatorii îi avertizează întotdeauna, și pe turiști și pe localnici, să nu între în apă dacă au consumat alcool. Pericolul de inec sporește de câteva ori în caz de ebrietate.

×
Subiecte în articol: tanar înecat lacul Siutghiol cherhana Ovidiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close