Antena 3 CNN Actualitate Tânărul bătut de șeful Poliției Bolintin Vale rupe tăcerea: 'M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leșinat'

Tânărul bătut de șeful Poliției Bolintin Vale rupe tăcerea: 'M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leșinat'

Tânărul bătut de comandantul Poliţiei din Bolintin Vale a acordat în exclusivitate un interviu postului de televiziune Antena 3. Se numeşte Marin Leonard, are 20 de ani şi i se spune Robică în comunitate.

Tânărul bătut de șeful Poliției Bolintin Vale rupe tăcerea: 'M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leșinat'
Sursa foto: Antena 3
de George Lăcătuș    |    25 Apr 2020   •   19:34

El spune că nu era băut în ziua respectivă, nu a făcut scandal şi nu înţelege nici acum de ce a fost bătut de comandantul Poliţiei. În interviul acordat Antenei 3, tânărul spune că a fost bătut şi de o poliţistă.

Exact acum o săptămână, în sâmbătă dinaintea Paştelui, mai mulţi reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei au intervenit în forţă într-o comunitate de romi din oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

La câteva zile după incident, a apărut o filmare în care se vede cum şeful poliţiei din Bolintin Vale, comisarul Marian Costel Şerban, îl snopeşte în bătaie pe un tânăr aflat la pământ, pe burtă, cu mâinile la cap.

Strigătele de durere ale tânărului i-au lăsat impasibili pe colegii poliţişti şi pe jandarmii prezenţi la faţa locului.

"Eram în casă. Eu nu m-am băgat la cearta asta, n-am avut treabă cu ei, şi eram acolo în casă. Şi mă pomenesc cu mascaţii în casă, m-au pus pe burtă, au intrat la mine în casă. (...) Mi-au dat bătaie acolo, m-au luat de acolo şi m-au pus aici, pe burtă. Aici a sărit pe mine, m-au omorât, numai cu bâte şi cu fier dinăla şi cu pulane mi-au rupt şi mâna, şi piciorul. Mi-au dat jos adidaşii din picioare şi m-au bătut numai pe călcâie aici. M-a leşinat aici. Peste o jumătate de oră m-au bătut aici", a declarat Marin Leonard.

Deşi în imagini se vede doar un civil care îl bate cu picioarele, victima susţine că a fost bătută de mai multe persoane.

"Stăteam cu mâinele la ceafă şi piciorul lui era aici, pe capul meu. Doi jandarmi mă ţineau de picioare şi doi poliţişti mă băteau la picioare. Şi miliţianca aia sărea pe mine, mi-a rupt coastele", a mai explicat tânărul.

Tânărul spune că n-are cazier şi se consideră nevinovat.

"N-am furat, n-am spart, n-am înjurat pe niciunul. N-am înşelat pe niciunul, n-am făcut nimic. M-a luat aici  şi m-a omorât. De aici m-a luat salvarea, leşinat de tot, m-a dus la Bucureşti.

Pentru ce m-a bătut? Nu ştiu pentru ce. Pentru ce m-au bătut ei pe mine aici?", se apără Marin Leonard.

După incident, şeful Poliţiei din Bolintin a fost demis din funcţie. El este urmărit penal în momentul de faţă de către procurori pentru purtare abuzivă.

×
Subiecte în articol: Bolintin Vale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close