Antena 3 CNN Actualitate Tânăr cu COVID din Capitală, transferat la Iaşi. Medic: "Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui... Cum facem, domnilor dr. Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?"

Tânăr cu COVID din Capitală, transferat la Iaşi. Medic: "Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui... Cum facem, domnilor dr. Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?"

Un medic din Capitală povesteşte cazul unui tânăr bolnav de COVID şi fără simptome specifice, prezentat noaptea la camera de gardă de la Spitalul Floreasca, şi care urma să plece tocmai la Iaşi, pentru că în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie intensivă.

Tânăr cu COVID din Capitală, transferat la Iaşi. Medic: "Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui... Cum facem, domnilor dr. Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2020   •   12:00

"Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui", spune medicul, întrebându-i ironic pe "doctorii" Dan Bittman și Corina Chiriac, dacă şi acest bolnav "intră la numărătoare sau nu?".

Medicul Radu Ţincu a vorbit recent despre o formă de manifestare COVID cu saturaţie mică de oxigen şi fără simptome, cazuri care ajung apoi brusc la ATI, arătând "parşivitatea" acestui virus.

Dr. Țincu explică ce este "happy hypoxia": "Suntem surprinși"

"Un caz de azi noapte (duminică noapte - n.r.). Pacient în vârstă de 37 ani se prezintă la camera de gardă Floreasca pentru sindrom subocluziv intestinal și subfebrilitate. 

Medic: Pentru mulţi bolnavi COVID, definiția de caz a INSP nu mai face doi bani

CT-ul lui arată pneumonie interstițială. Are 65 saturaţie în oxigen. Pentru el, definiția de caz a Institutului de Sănătate Publică nu mai face doi bani. Și sunt multe asemenea cazuri, cele mai multe atipice, mulți au doar somnolență, astenie, cefalee. 

Ei merg pe picioare chiar dacă au saturația foarte jos, merg la cumpărături, cu transportul public și nu sunt de rea credință. Pur şi simplu cred că în lipsa febrei şi a tusei nu au această boală. Starea se deteriorează brusc, au nevoie de oxigen şi apoi ajung la ATI. 

Medic Sp. Floreasca: Pacientul (37 ani) va pleca la lași în ATI. Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui...

Cum facem cu ei, domnule doctor Bittman? Doamnă doctor Corina Chiriac? Îi trecem la numărătoare sau ne alăturăm corului de ageamii care urlă că pacientul s-a internat pentru că nu făcea caca şi nenorociții de doctorii i-au pus diagnostic de COVID? 

Nenorociții de doctori sunt obosiți, duc lupta cu o boală parșivă, cu atoţiștiutorii, cu cei de rea-credință, din păcate uneori şi cu cei de bună-credință pentru că e o boală imprevizibilă (pacientul în cauză nu crede că are COVID, înțelege cu greu ce i se întâmplă), duc lupta cu lipsa de bun simț, cu masca purtată sub nas, cu măsurile haotice ale autorităților. 

Dr. Cojocaru: Deci, cum facem domnule și doamnă doctor Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?

Imaginea CT e atât de sugestivă, saturația în oxigen nu mai spun, pacientul va pleca la lași sau în Medgidia pe locuri eliberate în ATI. Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui. În Bucureşti nu mai sunt locuri libere. 

Deci, cum facem domnule și doamnă doctor Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?", este mesajul postat de medicul Adina Cojocaru, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: coronavirus terapie intensiva
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close