Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din Piatra-Neamț s-a fotografiat lângă o femeie care a încercat să își pună capăt zilelor, în loc să o ajute

Un tânăr din Piatra-Neamț s-a fotografiat lângă o femeie care a încercat să își pună capăt zilelor, în loc să o ajute

Imaginea cu tânărul care s-a fotografiat lăngă femeia care îşi dădea ultima suflare a produs revoltă în rândul internauţilor, care spun despre gestul său că este macabru. Psihologii trag un semnal de alarmă.

Un tânăr din Piatra-Neamț s-a fotografiat lângă o femeie care a încercat să își pună capăt zilelor, în loc să o ajute
Sursa foto: TVM Neamț
de Claudia Popovici    |    15 Oct 2020   •   07:30

Fotografia tulburătoare a fost făcută duminică, 11 septembrie, în cartierul Dărmănești din Piatra Neamţ.

O femeie, om al străzii, a decis să îşi pună capăt zilelor spânzurându-se de salcia din faţa unui bloc din cartier.

Aflat în zonă, în loc să sune la 112 să anunţe gestul extrem al femeii, un tânâr a ales să se fotografieze cu ea în cadru. Astfel, a adoptat o postura “cool” şi cu un zâmbet ironic pe faţă a dat de înteles că totul este "OK."

Fotografia a fost dată publicităţii pe reţelele de socializare, unde mai multe persone s-au aratat revoltate de cinismul de care a dat dovadă tânărul.

În paralel, mama băiatului încearcă să motiveze gestul fiului ei spunând că cel care a facut poza l-a minţit şi l-a surprins în cadru fără voia sa.

Femeia spânzurată de copac a fost într-un final salvată de către un echipaj SAJ Neamt şi transpotată la spital unde se află în stare critică, notează tvmneamt.ro

Specialiştii trag un semnal de alarmă

Psihologul Elena Gheoculescu a analizat gestul tânărului şi în exclusivitate pentru antena3.ro a declarat că:

„Această fotografie arată nevoia tinerilor de a fi văzuți în mediile sociale online și de a obține ceea ce le lipsește în viața reală, apreciere și valoare personală."

Pericolul unei vieţi trăite preponderent "în online"

"Mulți tineri ajung să trăiască pentru un selfie, o fotografie, care să ajungă virală în lumea virtuală, ignorând acțiunile care pot face distincția dintre viață și moarte.

Nevoia de a obține cât mai multe comentarii și aprecieri în lumea online duc la acțiuni impulsive și lipsite de empatie.”, a declarat pentru antena3.ro, Elena Gheoculescu, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close