Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din Piteşti s-a dus beat la proba practică a examenului auto | Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest

Un tânăr din Piteşti s-a dus beat la proba practică a examenului auto | Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest

Un tânăr din Piteşti şi-a făcut curaj cu câteva pahare de alcool, în această dimineaţă, şi apoi a mers la proba practică a examenului auto, însă poliţistul examinator "l-a mirosit" şi şi-a chemat colegii de la Serviciul Rutier.

Un tânăr din Piteşti s-a dus beat la proba practică a examenului auto | Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest
de Alin Tarnovschi    |    23 Oct 2023   •   11:53

Tânărul de 31 de ani s-a prezentat, în această dimineață, băut la proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Unul dintre examinatorii Serviciului Permise a cerut testarea cu alcooltestul pentru un candidat. Bărbatul în vârstă de 31 de ani prezenta halenă alcoolică, iar polițistul nu l-a lăsat să urce la volan.

Candidatul a fost testat de către polițiștii Biroului Rutier Pitești și s-a confirmat faptul că a consumat băuturi alcoolice. Avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost declarat "respins" la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, dar nu va răspunde contravențional pentru că nu a condus, notează Mediafax.

"Țin să le atrag atenția tuturor candidaților că astfel de situații sunt de neiertat și că nu le vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate. Tânărul de astăzi a spus că a consumat alcool în ziua de ieri, dar este irelevant. Condamn dur orice faptă, dar și tentativă, de a urca la volanul unui autoturism după consumul de alcool sau orice fel de substanțe interzise pentru că nu este în joc doar viața celui care face un astfel de gest, ci și a celorlalți participanți la trafic, indiferent că vorbim despre șoferi sau pietoni", a declarat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close