x close

Tânăr român, premiat internaţional pentru o fotografie făcută în Delta Dunării

de A.M.P    |    17 Noi 2011   •   19:12
Tânăr român, premiat internaţional pentru o fotografie făcută în Delta Dunării Foto: tomazatos.ro

Un tânăr român a obţinut Premiul de Excelenţă la cea de-a 66-a ediţie a concursului internaţional de fotografie „College Fotographer of the Year”, cu o fotografie realizată în Delta Dunării, informează Jurnalul Naţional.

Alexandru Tomazatos, 22 de ani, este un masterand în anul II la Facultatea de Biologie, din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, pasionat de fotografie.

Competiţia la care a participat Alexandru a fost organizată de Universitatea Missouri a statului Columbia (SUA), şi la care au participat 721 de studenţi pasionaţi de fotografie din întreaga lume.

Juriul acestei competiţii a fost format din Alice Gabriner, senior editor la National Geographic, David Dilkey, staff photographer la Naţional Public Radio, Lisa Krantz, staff photographer la San Antonio Express-News şi alţi grei din presa americană de profil. Premiul de excelenţă primit de român a fost acordat la categoria Feature.

Fotografia care i-a adus un premiu important tânărului Alexandru Tomazatos spune o poveste din Deltă.

„Documentez de mai mult timp viaţa din Deltă. Era o zi foarte călduroasă şi sătenii s-au adunat la canalul de apă unde veneau de obicei să facă baie. Una dintre femei a decis să îşi răcorească şi câinele”, a spus Alexandru.

Pentru el acest concurs reprezintă o reevaluare a calităţilor sale.

"Este important acest premiu pentru că prin acesta ştiu unde mă aflu, el reprezintă o evaluare a muncii mele. Acest concurs este unul foarte dur întrucât la Missouri există cea mai veche şcoală de fotojurnalism din lume, juriul de asemenea a fost unul de înalt nivel cu profesionişti de talie mondială”, a adăugat Alexandru Tomazatos.

Citeşte mai multe despre:

Jurnalul National Columbia Delta Dunarii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati