Antena 3 CNN Actualitate Tânăr ucis de traficanţii de droguri, pentru că era informatorul Poliţiei | Mama sa caută acum dreptate în justiţie

Tânăr ucis de traficanţii de droguri, pentru că era informatorul Poliţiei | Mama sa caută acum dreptate în justiţie

Un tânăr de 20 de ani a fost ucis de dealerii de droguri, pentru că era informatorul poliției. Mama sa caută acum alinare în justiție și dreptate la cei care ar fi trebuit să îl protejeze, nu să îl folosească, așa cum s-a întâmplat până în ultimul moment, acuză femeia. Dezvăluirile mamei sunt șocante.

Tânăr ucis de traficanţii de droguri, pentru că era informatorul Poliţiei | Mama sa caută acum dreptate în justiţie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2022   •   20:10

Asasinatul a avut loc în Ploiești, în urmă cu 4 ani de zile, asta spune mama victimei.

De atunci, femeia caută alinare în justiție și dreptate la cei care ar fi trebuit să îl protejeze, nu să îl folosească, așa cum s-a întâmplat până în ultimul moment, acuză femeia.

"Era urmărit pe la școală, la liceul, după aceea de personaje foarte importante în cartierul nostru și în jurul școlii, de anumiți dealeri care persecutau copiii, îi forțau de multe ori să cumpere sau să consume substanțe, așa-zisele numite legale", spune mama tânărului ucis de traficanții de droguri. 

Așa a și ajuns în cercul unor dealeri de legale din Ploiești și tot așa a ajuns și prima dată la poliție.

"Într-o zi vine acasă copilul și zice: mamă, îmi e frică că la colț am fost mai mulți tineri și a venit cineva de la DIICOT și trebuia să îi prindă pe unii", mai spune femeia.

Răzvan avea 16 ani. Mama lui povestește că a fost dus la poliție pentru a recunoaște niște fotografii. Tânărul devenise martor într-un dosar de trafic de droguri.

"S-a împrietenit din ce în ce mai mult cu comisarul și cu cei de la DIICOT", spune mama lui Răzvan.

Iar ei îi dădeau bani să cumpere droguri și să le și consume, altfel n-ar fi rezistat în rețeaua de traficanți, acuză mama.

"Pentru ei a fost un cobai", spune femeia. 

Când a împlinit 18 ani băiatul i-a făcut o mărturisire șocantă mamei sale i-ar fi spus că semnase un acord scris, ca informator, cu cei de la DIICOT și cu polițiștii de la crimă organizată și avea deja misiuni de îndeplinit să participe la flagranturi și să-și toarne vecinii din cartier care vindeau droguri.

Tot atunci, Răzvan i-a mai șoptit ceva la ureche, spune mama.

 "Te rog frumos să nu vorbești cu nimeni acest lucru, că deja sunt amenințat, ba de infractor, mamă, ăștia mă omoară. Dezvăluirile mamei sunt șocante.

"Și eu am colaborat în ultima parte, crezând că până la urmă va fi scos copilul, adică să fie scos viu", mai spune femeia.

Pe 10 februarie 2018, când avea deja 20 de ani, Răzvan a primit un avertisment de la dealeri. L-au atras într-o cursă în pădure, la Păulești.

"L-a dat jos lângă un copac, l-a bătut până a leșinat băiatul și l-a lăsat acolo. L-a bătut cu pumnii și cu picioarele, i-a spart fața", mai povestește mama tânărului.

Era bătaia care prevestea moartea. Atunci mama a mers acasă peste dealer.

"L-am bătut pe fitul până m-au durut mâinile. L-am omorât cu bătaie pe sifonar", mai spune aceasta

Şi i-a promis, spune tot ea, că nu se lasă până nu îl termină. Aflaseră că e informatorul poliției. Apoi dealerii au încercat să îl ucidă cu o țigară.

A ajuns la spital și a fost readus la viață. După aceste episoade, mama lui Răzvan spune că a cerut ajutor chiar de la ofițerul pe care ea îl acuză că îl înregimentase pe fiul ei ca informator.

"Am fost în birou la domnu la poliție să-i spun ca situaţia s-a agravat foarte mult. Copilul este molestat permanent și că e bine să facă lumină", mai spune femeia.

Pe 2 martie Răzvan a fost ucis un individ din gașca dealerilor. L-a atras în spatele unui bloc, spune mama lui Răzvan.

"L-a dosit acolo. A venit cu țigara pregătită, s-a învinețit la față, a închis ochii și n-am mai mișcat" a mai spus mama tânărului. 

Dosarul morţii lui a fost clasat. În ochii anchetatorilor e doar un alt drogat care a murit.

Nu s-a putut stabili ce substanță l-a ucis pe Răzvan și, culmea, nimeni nu a făcut nicio legătură cu bătaia, cu prima țigară și nici cu faptul că era informatorul poliției.

 

×
Subiecte în articol: traficanti de droguri tanar ucis informator
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close