Antena 3 CNN Actualitate O tânără a murit în timp ce mânca, sub ochii îngroziţi ai familiei, în satul Gherman din Neamţ

O tânără a murit în timp ce mânca, sub ochii îngroziţi ai familiei, în satul Gherman din Neamţ

O tânără în vârstă de 24 de ani a murit în timp ce mânca, sub ochii îngroziţi ai familiei, în satul Gherman, comuna Bicaz-Chei din judeţul Neamţ.

O tânără a murit în timp ce mânca, sub ochii îngroziţi ai familiei, în satul Gherman din Neamţ
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    17 Dec 2022   •   11:01

Tânăra se afla la masă, alături de familie, când s-a înecat şi a început să respire cu dificultate. Oamenii au încercat să o ajute şi când au descoperit că situaţia se înrăutăţeşte au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

"La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au fost sesizați, cu privire la faptul că într-un imobil din localitatea Gherman, se află o persoană inconștientă.

Echipajul de poliție s-au deplasat la fața locului, stabilind că o tânără de 24 de ani, din Bicaz-Chei, ar fi început să manifeste dificultăți în respirație, în timpul servirii mesei.

Echipajul medical deplasat la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, dar din nefericire a fost declarat decesul acesteia.

În urma examinării preliminare a suprafeței exterioare a corpului acestuia, nu au fost identificate urme vizibile de violență.

Corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii, cu exactitate, a cauzei decesului.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt pentru tvmneamt.ro.

Manevra Heimlich şi ce ar trebui să facem atunci când cineva se îneacă cu mâncare

Manevra de salvare de la sufocare (manevra Heimlich) este o manevră pe care oricine ar trebui să o cunoască. Un accident poate interveni oricând şi ar trebui să fim pregătiţi pentru a acorda un minim de ajutor.

Vi s-a întâmplat să vă înecaţi în timpul mesei? Probabil că nu doar o dată. Însă prea puţini dintre noi ştiu ce trebuie să facă când cineva se îneacă cu un aliment iar aceasta îi pune viaţa în pericol!

Manevra Heimlich este aceea pe care trebuie să o executăm atunci când unei persoane i-a pătruns, în laringe/trahee, un corp străin (alimente, obiecte etc.) şi se sufocă.

Observăm ca această persoană se sufocă dupa următoarele manifestări:

- Nu mai poate respira, nu poate tuşi şi nu poate vorbi;

- Se aşează într-o poziţie de forţare a muşchilor respiratori, aplecat în faţă;

- Chipul i se înroşeşte iniţial şi devine panicat;

- Culoarea pielii se modifică spre albastru.

Aceste modificări apar într-un timp foarte scurt şi se datorează privării de oxigen a organismului. Manevra Heimlich poate ajuta la scoaterea obiectului sau a mâncării. Pentru a fi cu adevărat eficiente noţiunile de prim ajutor trebuie cunoscute (învățate, repetate, exersate) precum alfabetul sau tabla înmulţirii.

×
Subiecte în articol: Bicaz-Chei Neamţ IPJ Neamț
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close