Antena 3 CNN Actualitate O tânără mămică, însărcinată, a ajuns la spital cu splina ruptă, după ce a fost bătută fără milă de soţ, însă nu vrea să depună plângere

O tânără mămică, însărcinată, a ajuns la spital cu splina ruptă, după ce a fost bătută fără milă de soţ, însă nu vrea să depună plângere

O tânără gravidă în 20 de săptămâni a ajuns cu splina ruptă la spital, după ce a fost călcată în picioare de cel cu care are acasă doi copii. Nu vrea să depună plângere, nu vrea să-l părăsească şi nu e prima dată când e maltratată. S-a întâmplat în România, în Botoşani.

O tânără mămică, însărcinată, a ajuns la spital cu splina ruptă, după ce a fost bătută fără milă de soţ, însă nu vrea să depună plângere
Sursa foto: Hepta | Face to Face / BilderBox
de Carmina Pricopie    |    Cătălin Onofrei    |    Paul Ciurari    |    25 Noi 2021   •   15:03

În urmă cu 30 de ani o altă tânără trecea prin acelaşi calvar. A îndurat 24 de ani şi într-un final a ales să-şi salveze viaţa.

De Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Violenţei Asupra Femeilor, Adriana a ales să-şi spună povestea, astfel încât femeile care se uită la ea să înţeleagă că dragostea se termină atunci când apare abuzul.

"Eu aveam 16 ani, el avea 23. Ne-am cunoscut în 1996", a declarat Adriana.

Era la liceu şi era îndrăgostită.

"Jumătate de an a durat până la prima bătaie. Eram însărcinată în 3 luni jumate. M-am trezit şi eu cu un şut în burtă", a mai povestit tânăra.

Şi au început loviturile pe spate. A lovit-o cu un baston. Din dragoste, a minţit poliţia că a căzut pe scări. A stat două săptămâni în spital.

A pierdut sarcina. 7 luni a fost linişte şi a rămas gravidă din nou la 18 ani.

"Două sau trei luni aveam. Tot aşa. M-a călcat în picoare. Eu am căzut jos şi a început să mă joace cu picioarele", a explicat Adriana.

S-a întors iar acasă. În a şaptea lună de sarcină iar a bătut-o. Avea 18 ani.

"Nu ştiam nimic. Pur şi simplu nu ştiam unde să mă duc să cer ajutor. Nu spui adevărul de teamă, de frică, pt că nu ai unde să te duci. Ţi-e frică că nu eşti nimic şi inventezi scuze", spune tânăra.

"Uneori trec ani sau poate zeci de ani sau o viaţă întreagă în care femeia speră ca va trăi în familia pe care a visat-o pe care şi-a dorit-o dintotdeauna", a declarat Anca Larionesei, psiholog.

Următoarea bătaie poate să fie ultima

Şi a rămas. A mai luat bătaie şi a mai pierdut doi copii. Dragostea a dispărut la 24 de ani, când a apărut al treilea copil.

Mai venise o fată pe lume. Nu a vrut să o recunoască. Adriana a plecat de acasă 6 luni. A vrut să-şi refacă viaţa. Un bărbat o acceptase cu trei copii. N-a fost chip. La presiunile lui s-a întors acasă.

"Se terminase iubirea. În unele momente te face să crezi că eşti cel mai josnic om, că nu eşti bun de nimic. Că nu-s atentă, că-s incapabilă, că nu-s bună de nimic, că de ce m-a luat, că consum oxigenul de pomană", a mai povestit Adriana.

În urmă cu 5 ani s-a înscris într-o organizaţie de femei.

A plecat după 24 de ani de teroare şi şi-a recăpătat demnitatea. Şi se recunoaşte în fiecare dintre miile de femei din România care sunt umilite zilnic.

Chiar în momentul în care Adriana ne vorbeşte, pe patul de spital, la Botoşani, zace o tânără de 19 ani. A fost operată de urgenţă.

Pentru unele femei, acasă este un loc foarte periculos. O tânără de 19 ani însărcinată în luna a patra a ajuns cu splina ruptă la unitatea de primiri urgenţe.

"Nu a dorit să depună plângere, însă a precizat că doreşte emiterea unui ordin de protecţie. Agresorul ei este arestat preventiv pentru 30 de zile", a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Mai are doi copii acasă şi probabil, ca şi Adriana, acum zeci de ani, nu vede nicio scăpare.

Acum există soluţii. Există centre, locuinţe protejate, preoţi, ong-uri, există lege.

În locuinţa protejată care a găzduit până acum doar 4 victime din câteva sute bătute anual în Botoşani.

"Tu stai pentru copii, stai pentru copii. Dar cât mai stai pentru copii? Cât mai induri? Următoarea bătaie poate să fie ultima", a concluzionat Adriana.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close