Antena 3 CNN Actualitate O tânără a rămas fără vedere, după ce i-a explodat în faţă o seringă cu dezinfectant

O tânără a rămas fără vedere, după ce i-a explodat în faţă o seringă cu dezinfectant

Caz dramatic în judeţul Ilfov. O tânără riscă să rămână fără vedere după ce i-a explodat în faţă o seringă ce conţinea o substanţă chimică deosebit de periculoasă. Părinţii acuză reprezentanţii firmei unde lucra fata că aceasta nu era angajată cu forme legale şi nu i s-a oferit un echipament de protecţie. Angajatorul neagă însă toate acuzaţiile.

O tânără a rămas fără vedere, după ce i-a explodat în faţă o seringă cu dezinfectant
Sursa foto: Pixabay.com
de Florin Zafiu    |    04 Feb 2021   •   20:00

Fata, în vârstă de 18 ani, este din localitatea Cornetu, judeţul Ilfov, şi a mers să se angajeze la o firmă împreuna cu sora sa. Într-o zi, angajatorul i-a cerut tinerei să impregneze şerveţele umede cu un dezinfectant.

"Mi s-a spus insistent dacă pot reprocesa nişte şerveţele umede, nu am vrut şi tot a insistat. Mi s-a dat o substanţă şi mi s-a spus să împing în acele serveţele, fără protecţie, fără instructaj. Când am împins mi-a explodat seringa în ochi. Nu mi s-a acordat ajutor în timp ce eu ţipam şi urlam, a spus pentru Antena 3, Petruţa Dincă.

După incident, tânăra susţine că a fost ameninţată de reprezentanţii firmei la care lucra fara contract legal de muncă

Mama fetei a fost nevoită să renunţe la propriul loc de muncă pentru o perioadă ca să aibă grijă de fată. Tânăra nu se putea deplasa singură pentru ca nu vedea. Avea arsuri pe cornee de gradul 2 şi 3.

"Când i-am desfăcut bandajele am rămas şocată. Trebuie să se ferească de praf de lumini tari, de soare. Să se facă dreptate, nu va spun prin ce am trecut şi eu şi toată familia", a declarat mama tinerei.

Părinţii au angajat un avocat şi cer despăgubiri în valoare de 200.000 de euro. A fost depusă o plângere la parchet şi a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că fetei nu i s-a întocmit un contract legal de cateva luni.

Avocat: S-au comis trei infracţiuni tentativă de omor, vătămare corporală gravă şi ameninţare


"Din iulie de când a început până în momentul accidentului 26 noiembrie nu s-a întamplat nimic în favoarea ei. Eu apreciez că plângerea penală se bazează pe savarşirea a trei infracţiuni, tentativă de omor pentru că dacă acest biocid îi cadea pe gât ştim ce urma, existusul, pentru vătămare corporală gravă pentru că şi-a pierdut simtul de a vedea şi pentru ameninţare" a spus avocata Anca Păun.

Reprezentanţii firmei susţin însă că tânăra lucra cu forme legale din luna ianuarie a acestui an iar echipamentele de protecţie erau puse la dispoziţie tuturor angajaţilor.


"A fost angajata noastră şi a plecat pe nişte motive de natură internă şi nu le putem dezvălui, a plecat de bună voie dându-şi demisia. Toţi aveau ochelari de protecţie, au tot ce este necesar", a spus pentru Antena 3, Bogdan Dobia director producţie.

Avocatul familiei a început demersurile pentru ca fetei să i se facă dreptate

Contactat de jurnalistul Antena 3, Florin Zafiu, ITM a refuzat să ofere un punct de vedere oficial pănă la acest moment.

În schimb familia angajatei a fost anunţată de faptul ca ITM Ilfov se va autosesiza şi va demara un control în acest.

Familia tinerei a declarat că nu a fost contactată deocamdată de inspectorii ITM sau de procurori însa speră ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close