Antena 3 CNN Actualitate O tânără din Târgu Jiu și-a cărat mama bolnavă în spate până la spital, după ce nimeni nu le-a băgat în seamă

O tânără din Târgu Jiu și-a cărat mama bolnavă în spate până la spital, după ce nimeni nu le-a băgat în seamă

Scene revoltătoare au fost surprinse joi, în curtea Spitalului Județean din Târgu-Jiu, chiar în timpul vizitei pe care o făcea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în această unitate medicală.

O tânără din Târgu Jiu și-a cărat mama bolnavă în spate până la spital, după ce nimeni nu le-a băgat în seamă
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   09:30

O femeie și-a cărat mama în spate până la ușa unității sanitare, inclusiv pe rampa de acces, după ce nimeni nu s-a oferit să o ajute cu un cărucior. Bătrâna, recent operată, avea piciorul în ghips și se simțea rău. 

Fiica femeii bolnave acuză acum reprezentanții spitalului că au amânat consultația pacientei până când ministrul Nelu Tătaru şi-a încheiat vizita şi a plecat din spital.

După mai bine de o oră de aşteptare, fiica femeii a luat-o în spate şi dus-o pe acesta în spital.

Abia acolo, după alte minute de aşteptare, pacienta a fost pusă într-un cărucior și transportată către secția de Ortopedie.

"Are două şuruburi şi ghips, dar vine ministrul şi nu avem voie să intrăm. O lăsăm aici să moară? O luăm în spinare"

"Nu ne dă nimeni niciun căruţ. Este operată la picior. Are două şuruburi şi am venit cu ea la consult, să-i tragă firele.

Am ţinut-o în stradă o oră şi acum ne-a dat voie să intrăm cu ea. Vine ministrul şi nu avem voie să băgăm maşina în spital. Ce să facem? O luăm în spinare. O lăsăm aici să moară, ce să-i facem? Asta e", a spus, nemulţumită, fiica pacientei.

La rândul său, ministrul Sănătăţii spune că este o greşeală de management.

"Este greşeală de management, tipică. Sunt chirurg, medic. Pacientul primează. Un caz prezentat la spital trebuie să fie preluat imediat, evaluat şi tratat în consecinţă. Nu contează dacă vine ministrul sau nu", a replicat şeful de la Sănătate, Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Se schimbă vremea! Prognoza meteo până pe 2 aprilie 2023
x close