Antena 3 CNN Actualitate Tânăra din Timișoara, adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

Tânăra din Timișoara, adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

Tânăra din Timişoara bănuită de legături strânse cu membri ai grupării ISIS a fost trimisă în judecată definitiv pentru propagandă teroristă.

Tânăra din Timișoara, adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   11:45

Sentinţa de un an, cinci luni şi 10 zile închisoare cu executare vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care DIICOT Timișoara a trimis-o în judecată pe Livia Maria Băilă, potrivit pressalert.ro.

Livia Maria Băilă, vinovată de două infracțiuni din legea de prevenire și combatere a terorismului

Ea a fost găsită vinovată de comiterea a două infracțiuni din legea de prevenire și combatere a terorismului, după ce în mai 2020, a fost ridicată de anchetatori din locuința sa din Nădlac, pentru că devenise adeptă a Statului Islamic și s-a autoradicalizat.

Monitorizarea ei a început în urmă cu un an, când SRI a semnalat că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh. Cu trecerea timpului, s-a observat cum aceasta s-a radicalizat, iar acțiunile sale au devenit tot mai hotărâte. 

Tânăra ar avea doi copii pe care i-ar fi abandonat

De la accesarea de conținut a trecut la răspândirea mesajelor extremiste ale grupărilor teroriste. Prin intermediul rețelelor sociale a luat legătura cu luptători islamiști din Siria și Irak, ajungând să-și declare atașamentul față de cauza Statului Islamic. 

Potrivit unor surse, tânăra ar avea doi copii pe care i-ar fi abandonat şi şi-ar fi arătat disponibilitatea de a pleca în zonele de conflict.

×
Subiecte în articol: Livia Maria Băilă terorism
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close