Antena 3 CNN Actualitate Tânărul care îi cerea preşedintelui Băsescu să fie eutanasiat a murit

Tânărul care îi cerea preşedintelui Băsescu să fie eutanasiat a murit

Tânărul care îi cerea preşedintelui Băsescu să fie eutanasiat a murit
30 Noi 2008   •   14:00

Tânărul de 29 de ani care i-a solicitat la începutul acestei săptămâni preşedintelui Traian Băsescu să fie eutanasiat a murit sâmbătă seara, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Moartea lui Eugen Constantin Anghel a survenit la ora 18:20, în urma unui stop cardiorespirator ireversibil. El suferea de ciroză hepatică virală B, insuficienţă hepatică cronică, icter, ascită, hernie ombilicală şi hernie inghinală.
Până la vârsta de 18 ani, Eugen Constantin Anghel a trăit într-un centru de plasament din Piatra Neamţ, iar ulterior s-a stabilit la Constanţa, muncind la Şantierul Naval. Boala sa a debutat în urmă cu cinci ani, perioadă pe care a petrecut-o mai mult prin spitale. În cele din urmă, el nici nu se mai putea deplasa. Ajuns la capătul puterilor, el i-a adresat, luni, 24 noiembrie, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicita să-i aproBe EUtanasierea.
Preşedintele Băsescu a declarat că îi pare rău de situaţia tânărului, însă nu poate face nimic pentru acesta pentru că în România eutanasierea este ilegală.
"Vă cer imperios să acceptaţi eutanasierea mea?, îi scria tânărul preşedintelui. ?Sufăr de prea mult timp şi am depus nenumărate eforturi pentru a fi ajutat, dar din păcate nu mai suport această suferinţă inimaginabilă şi doresc să plec din această lume crudă şi nepăsătoare care nu vede suferinţa la care sunt supus din 2003.?
"Pensia mea pe caz de boală, în sumă de 350 de lei, nu-mi ajunge nici măcar pentru cele mai ieftine medicamente. De cele mai multe ori, în spital am fost ignorat. Mi-a ajuns cuţitul la os, nu mai rezist, pentru ce să mai trăiesc? De ce să chinui şi pe alţii din cauza mea? De ce să fiu o povară pentru acest pământ rece? Unde se respectă, printre noi, oamenii, una din poruncile lui Dumnezeu, şi anume: iubeşte-ţi aproapele aşa cum te iubeşti pe tine?", i-a scris tânărul preşedintelui ţării.
"Domnule Preşedinte, mi-aţi face un mare bine să acceptaţi ca eu să fiu eutanasiat, vreau să plec unde este mai bine, vreau să ajung în rai, poate acolo învăţ să zâmbesc din nou". În încheiere, tânărul îi spunea preşedintelui că aşteaptă un răspuns afirmativ din partea acestuia, scriindu-şi adresa locuinţei sale din Constanţa şi adresa de e-mail.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eutanasie Traian Băsescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close