Antena 3 CNN Actualitate Tânărul suspectat de propagandă jihadistă va fi supus unei expertize psihiatrice

Tânărul suspectat de propagandă jihadistă va fi supus unei expertize psihiatrice

Tânărul suspectat de propagandă jihadistă va fi supus unei expertize psihiatrice
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
10 Dec 2015   •   07:52

Tânărul de 17 ani din Craiova, simpatizant al grupării ISIS, va fi supus unei expertize psihiatrice. Mama lui şi-a dat acordul pentru ca el sa fie consultat de specialişti, însă a refuzat internarea fiului său.

Adolescentul a fost adus la audieri la  DIICOT, dar a fost lăsat să plece acasă, fiind cercetat sub control judiciar. El a fost audiat din nou de procurorii DIICOT timp de câteva ore. Când a fost dat jos din duba poliției tânărul a strigat un mesaj islamist.

La DIICOT a ajuns și mama băiatului de 17 ani. Anchetatorii aveau nevoie de acordul ei pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Femeia a fost de acord ca fiul ei sa fie consultat de medicii psihiatrii, nu însă şi pentru internarea lui.

Adolescentul de 17 ani se ruga de mai multă vreme alături de musulmani, spune Mohammed  Atif, imamul din Craiova, citat de Adevărul. Acesta susţine că l-a cunoscut pe băiat atunci când acesta a renunţat la religia creştin-ortodoxă şi s-a convertit la Islam.

La moschee venea în fiecare vineri şi discuta cu ceilalţi musulmani doar lucruri care promovează pacea. La fiecare întâlnire, citeau şi studiau Coranul şi nu s-a făcut niciodată referire la acte de violenţă, mai spune imamul din Craiova.  

×
Subiecte în articol: Coran Craiova DIICOT
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close