Antena 3 CNN Actualitate Tancurile NATO apără România | Blindatele au ajuns în județul Brașov, pentru a fi desfășurate la Cincu

Tancurile NATO apără România | Blindatele au ajuns în județul Brașov, pentru a fi desfășurate la Cincu

Cel de-al doilea convoi cu tehnică militară franceză, format dintr-o companie de tancuri Leclerc, a ajuns în România.

Tancurile NATO apără România | Blindatele au ajuns în județul Brașov, pentru a fi desfășurate la Cincu
Sursa foto: Twitter @FrForcesRomania
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   17:25

Tancurile au sosit pe calea ferată, miercuri, 16 noiembrie, în gara Voila din județul Brașov, menționează jurnalistul și analistul militar Radu Tudor pe blogul său.

Tehnica militară a intrat în țară în data de 14 noiembrie pe la punctul de trecere al frontierei Curtici, județul Arad, și este destinată completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă cu postură avansată al NATO (Battle Group Forward Presence, BGFP) dislocat la Cincu.

Un prim convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, a sosit în România pe 23 octombrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

România are, din luna mai, un Grup de luptă NATO pe teritoriul său

Grupul de luptă NATO (BGFP) din România s-a constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, desfășurate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), constituie grupul BGFP pe teritoriul nostru național.

Grupul integrează pe bază rotațională efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic.

Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie, de asemenea, la creșterea capacității de apărare și descurajare, în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.

×
Subiecte în articol: tancuri Leclerc Cincu NATO
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close