Antena 3 CNN Actualitate Tanczos Barna, despre inundațiile din Satu-Mare: "Pagubele sunt semnificative. Este tragic ce s-a întâmplat acolo"

Tanczos Barna, despre inundațiile din Satu-Mare: "Pagubele sunt semnificative. Este tragic ce s-a întâmplat acolo"

Ministrul Mediului a oferit, la Antena 3, detalii cu privire la situația și pagubele cauzate Satu Mare.

Tanczos Barna, despre inundațiile din Satu-Mare: "Pagubele sunt semnificative. Este tragic ce s-a întâmplat acolo"
Sursa foto: colaj Hepta
de Maria Zărnescu    |    13 Mai 2021   •   17:25

Peste 100 de persoane au fost evacuate, iar daunele materiale sunt uriașe.

"Am făcut o vizită la fața locului, împreună cu colegii mei de la Apele Române, din păcate, situația este extrem de tristă. Am văzut case care cad, una după cealaltă. S-au retras apele, dar pagubele sunt semnificative și fundația caselor a fost afectată în foarte multe locuri și vor urma și în cursul zilei de astăzi și mâine, probabil, asemenea evenimente.

Vor cădea gospodării, case. Sunt peste 100 de gospodării afectate, oamenii au fost evacuați în timpul nopții, au fost oameni bătrâni care au scăpat cu viață datorită vecinilor pentru că i-au ajutat, sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo", a declarat ministrul Mediului, la Antena 3.

Ministrul Mediului spune că nu a știe de ce nu a fost emisă un mesaj RO-Alert și susține că nu a primit un răspuns la această întrebare.

"Mai multe persoane afectate au spus că au scăpat cu viață pentru că au fost eficienți în a se ajuta reciproc. Cu siguranță vom afla în scurt timp care a fost situația cu acest mesaj, dacă a fost sau nu trimis.

M-au informat colegii de la fața locului că echipele de intervenție au venit în cel mai scurt timp posibil, dar nu am mai multe informații despre mesajul RO-Alert, în momentul de față", a explicat Tanczos Barna.

Inundații în Satu-Mare

Mai multe localităţi din Satu-Mare au fost acoperite de ape. Aproximativ 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea puhoaielor. Este cod roşu din cauza ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore.

A fost cod roșu după ploile torențiale din ultimele ore, iar viitura puternică a distrus cel puțin trei case, iar 100 de oameni au fost evacuați de urgență din calea apelor.

100 de oameni, fost evacuaţi în satul Răteşti

"Sute de locuințe au fost afectate de inundații, începând cu această dimineață, de la ora 4. Cetățenii care au locuit în aceste locuințe au fost evacuați. În acest moment, apa este în scădere. Lângă zona Rătești mai avem o comună afectată, Socond. Acolo au fost niște revărsări în zonă. Există oameni evacuați și aici, dar lucrurile sunt sub control. Aproximativ 100 de oameni au fost evacuați în Rătești. În acest moment sunt în grija primăriei care a amenajat într-o locație a lor, un spațiu. Apa este în retragere și sperăm ca în scurt timp, oamenii să poată să revină la locuințele lor, iar comisia de evaluare a pagubelor de la nivelul comunei, se va întruni și vor fi toate pagubele evaluate", a declarat Altfather Tamas, prefectul județului Satu Mare.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna inundatii Satu Mare viitura
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close