Antena 3 CNN Actualitate Tanczos Barna, ministrul care închide caloriferele şi stă la 15 grade în birou: "De 20 de ani, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei!"

Tanczos Barna, ministrul care închide caloriferele şi stă la 15 grade în birou: "De 20 de ani, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei!"

În contextul în care România va fi obligată să facă economie, potrivit anunțului venit de la președintele Comisiei Europene, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că este este adeptul unui consum cât mai redus, iar în birou stă la o temperatură de 15-16 grade Celsius.

Tanczos Barna, ministrul care închide caloriferele şi stă la 15 grade în birou: "De 20 de ani, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei!"
Sursa foto: Tánczos Barna/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    15 Sep 2022   •   18:08

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, ce măsuri a luat în cadrul instituţiei pe care o conduce, "pentru a elimina risipa".

Acesta spune că de luni a stabilit cu secretarul general al Ministerului Mediului să renunțe la folosirea aerului condiționat.

Născut la Miercurea Ciuc, oraş unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ţară, fiind cunoscută ca şi polul frigului la nivel european, Tanczos Barna mărturiseşte că cel mai bine lucrează la 15-16 grade Celsius.

"De 20 de ani de când sunt în administraţie publică, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei. Este temperatura care îmi place mie şi temperatura la care pot să lucrez cel mai bine, dar nu am pretenţia de la toţi colegii să suporte temperaturile care sunt caracterstice biroului meu.

În Minister am luat câteva măsuri prin care putem să reducem consumul de energie electrică. Am schimbat relativ de mult timp becurile. Peste 80% din becurile din Minister sunt becuri cu consum redus, dar vom schimba programul de lucru începând cu 1 octombrie la un program de iarnă.

Începem la ora 8 şi terminăm mai repede, astfel încât să reducem consumul de energie electrică şi am luat măsuri pentru a elimina risipa. Cele mai multe măsuri se referă la eliminarea acestei risipe, în timpul zilei sau după program. La sfârşitul programului, toate becurile trebuie să fie stinse în tot Ministerul.

Noi am afişat aceste reguli, sunt 7 la număr, în instituţie. Am comunicat către toţi angajaţii şi sunt convins că toţi vor respecta aceste reguli noi şi risipa va fi eliminată în mare măsură. În acelaşi timp sunt convins că reducerea de 10% se poate realiza pur şi simplu printr-o atenţie sporită, prin eliminarea consumului nejustificat", a declarat ministrul Mediului, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna ministrul Mediului
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close