Antena 3 CNN Actualitate Ţara din Europa care face angajări masive în turism, construcții și agricultură | Beneficii pentru personalul calificat

Ţara din Europa care face angajări masive în turism, construcții și agricultură | Beneficii pentru personalul calificat

Lipsa forței de muncă a devenit subiect de interes în multe ţări din Europa. Unele dintre ele au pus bazele unor acorduri prin care vor putea angaja masiv personal muncitor din alte ţări.

Ţara din Europa care face angajări masive în turism, construcții și agricultură | Beneficii pentru personalul calificat
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   21:25

Se va întâmpla în Grecia, acolo unde potrivit premierului grec Kyriakos Mitsotakis, în primă fază se va încheia un acord cu India pentru a aduce oameni calificați și necalificați pentru domeniile turism, construcții și agricultură.

Acordul va fi semnat în martie și supus ratificării Parlamentului grec.

Potrivit acordului, angajaţii necalificați vor sta o perioadă de 18 luni în Grecia, apoi trebuie să se întoarcă în India pentru o perioadă de 6 luni, după care pot reveni în Grecia, când procesul de ședere se repetă în condițiile de mai sus timp de cinci ani la rând.

Pe de altă parte angajații calificați vor avea permis de rezidență pentru trei ani la rând. De asemenea, guvernul grec Guvernul mai are în vedere angajarea a încă 40.000 de oameni din șase țări: Georgia, Armenia, Republica Moldova, India, Filipine și Vietnam.

Astfel Grecia speră ca acest demers să o ajute Grecia să rezolve deficitului forței de muncă.

×
Subiecte în articol: Grecia angajari india muncitori
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close