Antena 3 CNN Actualitate Târg caritabil de Paști cu obiecte realizate de copii pentru copii

Târg caritabil de Paști cu obiecte realizate de copii pentru copii

Târg caritabil de Paști cu obiecte realizate de copii pentru copii
25 Apr 2016   •   12:39

Fundația Mereu Aproape și Școala Internațională Spectrum Iași aduc bucurie de Paști familiei Murariu din Iași, prin campania „Schimbă o viață”. Elevii Școlii Spectrum, susținuți de părinți și profesori, au realizat tablouri pe sticlă și alte obiecte decorative de Paște, care au fost expuse în cadrul târgului caritabil deschis chiar în cadrul școlii. Din banii strânși, cei cinci copii ai familiei Murariu vor primi rechizite, haine și alimente.

 

Cristina, unul dintre copii Laurei Murariu este în clasa a opta, are o pasiune pentru matematică dar nu are susținerea materială pentru a-și continua studiile. Cristina mai are încă patru frați iar familia ei se descurcă cu greu în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, ea nu a renunțat la visurile ei, învață, participă la olimpiade și se pregătește serios pentru examenele din acest an.

Simona Toma, profesor de educație plastică la Școala Spectrum și mentorul acestei acțiuni, a declarat: „Povestea copilului care își dorește să învețe, să performeze deși situația financiară a familiei din care provine îi pune piedici, a făcut liniște în atelier. Tăcuți și atenți la cele ce aflau, copiii de la Spectrum au îmbrățișat fără ezitare ideea de a realiza lucrări care vor fi vândute spre a susține educația altui copil. Ei au înțeles că fără educație nu poți avea un viitor. Așa că au accepat să dăruiască din sufletul și priceperea lor cu toată deschiderea. Și iată-ne ajunși aici, cu peste 70 de picturi pe sticlă, în tehnica vitraliului, o tehnică deloc ușoară pentru ei, dar captivantă. Copiii de la Spectrum, de la cel mai mic, care are 4 ani și câteva luni, la cel mai mare, de clasa a V-a, au pictat cu mare interes, timp de 2 săptămâni, primul lor tablou pentru vânzare. Mulțumim părinților pentru susținere!”.

 

Cei mici s-au implicat cu entuziasm din dorința de a ajuta alți copii să poată merge la școală în continuare. „Nu am mai pictat niciodată un tablou pe sticlă până acum și nici nu știam ce este aceasta. A fost greu, dar interesant. Mi-a plăcut că pot face ceva, un lucru care poate ajuta un alt copil. Asta mi-a placut cel mai mult”, a spus Amalia Cotovanu, elevă în clasa I la Școala Spectrum Iași.

 

Nu este prima dată când Școala Spectrum se implică în campania „Schimbă o viață”. Școala Spectrum din București a organizat un târg de obiecte decorative pentru Nicoleta și Veronica Teodorescu-Lilea, Școala Spectrum din Ploiești a fost alături de Cristian Soare printr-un târg culinar caritabil, iar cei de la Școala Spectrum din Cluj au vândut mărțișoare pentru a ajuta familia Rozsa.

 

Campania Schimbă o viață a Fundației Mereu Aproape este destinată românilor care fac tot posibilul să trăiască demn, ai căror copii merg la școală și au rezultate bune la învățătură.

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași face parte din complexul educațional Lumina lnstituții de Învățământ.

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close