Antena 3 CNN Actualitate Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi organizat și în acest an, deși rata de infectare cu virusul COVID-19 a depășit deja 3 cazuri la mia de locuitori

Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi organizat și în acest an, deși rata de infectare cu virusul COVID-19 a depășit deja 3 cazuri la mia de locuitori

Organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu anunță că nu vor renunța la ediția de anul acesta dar că măresc suprafața desfășurării evenimentului, pentru a putea fi respectate regulile de distanțare între vizitatori. Orașe mari europene au anunțat că renunță anul acesta la Târgul de Crăciun, din cauza pandemiei COVID-19

Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi organizat și în acest an, deși rata de infectare cu virusul COVID-19 a depășit deja 3 cazuri la mia de locuitori
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    28 Oct 2020   •   19:30

Deși județul Sibiu a depășit deja 3 cazuri de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori, Târgul de Crăciun va fi organizat și în această iarnă. Organizatorii au anunțat că târgul va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie și că se vor lua toate măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Anul acesta Târgul de Crăciun din Sibiu ajunge la a paisprezecea ediție. Conform organizatorilor, acesta va fi „adaptat pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare”.

"Evenimentul va fi adaptat măsurilor COVID-19, păstrând atmosfera deja renumită. Toate locurile sunt deja ocupate cu expozanți dornici de a reveni în Piața Mare din Sibiu", au scris aceștia pe pagină de Facebook a evenimentului.

Organizatori: "Purtarea măștii va fi obligatorie"

“În contextul provocărilor din cauza cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și stradă Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. 

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare), iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, că să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, spun organizatorii.

Tot aceștia au anunțat că 100 de expozanți vor fi prezenți în piață din centrul Sibiului și că vor pregăti și anul acesta diverse atracții printre și Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber și Parcul lui Moș Crăciun. Totodată, pe clădiri se vor proiecta și în acest an imagini menite să creeze o atmosfera de poveste.

Pe 23 Octombrie, Prefectura Sibiu a anunțat printr-un comunicat de presă, că în Municipiul Sibiu rată de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori.

În prezent, în orașul Sibiu, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise iar restaurantele, cu excepția celor din cadrul unităților de cazare care deservesc clienții lor, cinematografele, sălile de spectacole și concerte au fost închise.

Mari orașe europene au anunțat anularea târgurilor de Crăciun, pe fondul pandemiei și restricțiilor impuse

Târgul de Crăciun din Strasborg a fost anulat după ce orașul a depășit pragul de alertă maximă. O măsură similară a mai fost luată doar în perioadele de război, târgul având o tradiție de peste 450 de ani.

Și târgul de Crăciun din Paris, organizat la Grădinile Tuileries, a fost anulat, conform unui anunț făcut de Primăria orașului luna aceasta.

Nici celebrul Târg de Crăciun din Nuremberg nu va mai avea loc anul acesta. Autoritățile au anunțat la începutul acestei săptămâni că târgul nu va mai fi organizat, din cauza situației grave din sănătate, provocate de pandemia COVID-19

Și în Londra a fost anulat târgul de Crăciun "Winter Wonderland" organizat în fiecare an în Hyde Park. Autoritățile locale au anunțat că este posibil că alte activități festive să aibă loc totuși în oraș, dar nu au luat o decizie finală în acest sens.

Alte orașe care au anulat târgurile de Crăciun sunt: Bordeaux, Koln, Freiburg

×
Subiecte în articol: targul de craciun Sibiu COVID-19
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close