Antena 3 CNN Actualitate Târgovişte. Un angajat, concediat şi şase sancţionaţi financiar pentru moartea copilului strivit de un leagăn

Târgovişte. Un angajat, concediat şi şase sancţionaţi financiar pentru moartea copilului strivit de un leagăn

Târgovişte. Un angajat, concediat şi şase sancţionaţi financiar pentru moartea copilului strivit de un leagăn
07 Dec 2009   •   20:20

Un angajat al primăriei din Târgovişte a fost concediat, iar alţi şase au fost sancţionaţi financiar, în cazul morţii lui Paul, copilul care a murit strivit de un leagăn într-un parc din oraş. Asta ar fi trebuit să anunţe primarul într-o conferinţă de presă. Aceasta n-a mai avut loc, pentru că edilul s-a supărat pe jurnalişti.

Cum s-a aflat de conferinţa de la primărie, toţi jurnaliştii dâmboviţeni au dat fuga să afle cum s-a terminat ancheta în cazul morţii lui Paul. Au intrat în sală şi au aşteptat declaraţia edilului. Conferinţa n-a mai început, însă, pentru că trei jurnalişti au fost daţi afară.

?I-am spus gardianului că mergem la conferinţă, după care după vreo aproximativ 5 minute acelaşi gardian a venit să ne spună să părăsim sala. De ce, am întrebat. Pentru că aşa sunt ordinele?, spune jurnalista Alina Ghiţă.

"Probabil că articolele noastre de presă au deranjat mult primăria Târgovişte?, este de părere jurnalistul Ilie Bârzoi.

Colegii de breaslă nu au fost de accord cu atitudinea edilului şi au prăsit toţi sala.

?Am încercat să stăm din nou de vorbă cu purtătorul de cuvânt al primăriei, însă acesta refuză orice dialog?, a precizat corespondentul Antena 1, Mihai Eremia.

Cu toate acestea, surse din primărie spun că maistrul responsabil pentru montarea şi asigurarea leagănului a fost concediat. Directorul şi inginerul şef al Direcţiei de construcţii au fost sancţionaţi cu zece la sută din salariu pe trei luni. Iar alţi patru angajaţi din aceeaşi direcţie au fost sancţionaţi cu zece procente din salariu pe o singură lună.

Pe 2 decembrie, un băiat de 6 ani din Târgovişte a căzut cu tot cu leagănul, în parc. Stâlpii leagănului s-au desprins din pământ şi au strivit capul copilului, chiar sub ochii colegilor lui de joacă.

Paul se juca cu mai mulţi copii în parc. Se dădeau în leagăn. După mai multe balansuri, leagănul din lemn masiv, s-a prăbuşit peste trupul băieţelului. A murit pe loc, în urma unei lovituri la cap.

Deşi leagănul avea o greutate foarte mare, nu era asigurat în niciun fel. De doi ani, copilul era crescut numai de mama lui.

Observator

×
Subiecte în articol: copil Targoviste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close